Vikarierande avdelningschef för utvecklingsavdelningen, Hälso- och sjukvården med tillsvidareanställ

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Enheten för kvalitet och utveckling består utöver Utvecklingsavdelningen av Avdelningen för kunskapsstyrning och mellan dessa finns ett nära samarbete. Enhetens uppdrag innebär bland annat att: - Arbeta för utvecklingen av medborgarnas hälsa och patientsäkerhet inom dagens och framtidens hälso- och sjukvård med beaktande av hög kvalitet. - Sträva till tydligare mål, förutsägbara processer och system för samarbete som bidrar till god och effektiv hälso- och sjukvård. - Bidra till ett mer verksamhetsnära stöd för utveckling av organisationen och våra uppdrag. - Stödja med utvecklings- och förbättringskunskap i syfte att hela organisationen går i avsedd riktning, inklusive att nya arbetssätt och verktyg anammas. - Stödja processer inom till exempel personcentrerad vård, hälso- och sjukvårdens tillgänglighet och sammanhållna patientprocesser. Utvecklingsavdelningen består av ett 30-tal medarbetare som utifrån olika roller initierar, koordinerar, leder, utvecklar och följer upp arbetet med strategiskt prioriterade verksamhetsfrågor inom sina specialistområden. Avdelningschefstjänsten är ett vikariat för nuvarande chef som ska vara tjänstledig, året ut, för att prova annat arbete. Regionen tillämpar tidbegränsat chefsförordnande vilket innebär att vi erbjuder en tillsvidareanställning som hälso- och sjukvårdsstrateg . Uppdraget som avdelningschef är dock ett heltidsuppdrag vilket innebär att arbetet som hälso- och sjukvårdsstrateg inte kommer att påbörjas förrän vikariatet som avdelningschef avslutas.

Arbetsbeskrivning

I uppdraget som avdelningschef är du underställd chefen för kvalitet och utveckling och ingår i Enhetens ledningsgrupp tillsammans med andra avdelningschefer, HR partner och controller. Som avdelningschef är ditt uppdrag att genom kunskap, systemförståelse och ödmjukhet leda kvalitets- och utvecklingsarbete, samordna och prioritera i avdelnings uppdrag samt coacha medarbetarna och ansvara för en god arbetsmiljö. Detta förutsätter gott samarbete både med hälso- och sjukvården och med andra aktörer på lokal, regional och nationell nivå. Som avdelningschef har du uppdraget att samordna och leda ärendehanteringen mot olika parter till exempel Regionledning och myndighet. I grunduppdraget som hälso- och sjukvårdsstrateg arbetar du med utveckling och samordning av landstingets strategiska verksamhetsutveckling, i våra egna verksamheter och i samverkan med andra samhällsaktörer. Genom ett coachande och inspirerande förhållningssätt stöttar du chefer, ledare och medarbetare att förstärka och vidareutveckla hälso- och sjukvårdens kvalitet för patienter, anhöriga och medborgare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av chefskap och förändringsledning, liksom ledarskapsutbildning. Erfarenhet av arbete inom en politisk styrd organisation är meriterande. Du ska ha en högskoleexamen, som bedöms relevant för tjänsten samt ha goda kunskaper om hälso- och sjukvårdssystemet. Du ska ha vana av att hantera komplexa sammanhang och självständigt såväl som med andra planera, leda, och fullfölja förbättrings- och utvecklingsprocesser. Som person ska du ha lätt för att sammarbeta, vara flexibel gällande arbetsuppgifter och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Administrativ chef
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Omgående enligt överenskommelse
Antal platser
1
Publicerad
2019-04-08
Ansök senast
2019-05-05
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

 • Louise Stjernberg
  Kvalitets- och utvecklingschef
  Telefon: 0455-73 41 08
  E-post: Louise Stjernberg
 • Camilla Olsson
  Vision
  Telefon: 0454-73 30 23
 • Carina Svärd
  Folkhälsostrateg / SACO
  Telefon: 0455-73 40 41
  E-post: Carina Svärd
 • Anna Janson
  Överläkare/BLF
  Telefon: 0455-73 40 67
  E-post: Anna Janson
 • Camilla Perland
  Vårdförbundet
  Telefon: 0455-737732
  E-post: Camilla Perland

Ansökan

Referensnummer: A864807
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.