Överläkare i Kardiologi till Thoraxcentrum

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Thoraxcentrum vid Blekingesjukhuset etablerades 2007 för att samla all Hjärtsjukvård och Thoraxkirurgi under en ledning. Uppdraget är att ge invånarna i Region Blekinge, Kronoberg och till viss del Skåne tillgång till god kardiologisk vård samt högspecialiserad kardiologi vilket omfattar hjärt- och lungkirurgi, invasiv elektrofysiologi och ablationer, pacemaker, ICD/CRT, invasiv kardiologi/PCI och TAVI. Upptagningsområdet för den högspecialiserade vården motsvarar ca 330 000 invånare. All verksamhet genomsyras av nära samarbete mellan kardiologer, interventionister, thoraxkirurger och thoraxanestesiologer med korta beslutsvägar i en mycket stimulerande multidisciplinär miljö. Fullt ansvar föreligger dygnet runt för koronarangio/PCI-behandling liksom för thoraxkirurgi. Thoraxcentrum har ca 250 medarbetare som fördelas på inskrivningsenhet, vårdavdelningar, mottagningsverksamhet, operationsverksamhet, intensivvårdsavdelning och röntgenavdelning. Vårt mål är att erbjuda bästa möjliga hjärtsjukvård med individuella möjligheter till kompetenshöjning och utveckling samt möjlighet till att bedriva forskning. Vi arbetar aktivt med utvärdering av klinikens patientprocesser och -flöden för att på bästa sätt erbjuda individanpassad vård.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en Överläkare / Specialistläkare i Kardiologi med erfarenhet och intresse av den allmänna kardiologins hela bredd. Rondarbete på hjärtavdelningar, hjärtmottagning och jourverksamhet hör till arbetsuppgifterna. Dessutom ingår handledning av ST-läkare och AT-läkare. Du är delaktig i ett multidisciplinärt och högspecialiserat team och det finns goda möjligheter att utvecklas vidare inom kardiologin olika områden.

Kvalifikationer

Du ska vara legitimerad läkare och specialist i kardiologi. Om du även är specialist i Internmedicin är detta ett plus. Goda kunskaper i ekokardiografi är ett krav, och bakjourskompetens välkomnas. Som person är du strukturerad, ansvarstagande och har god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du är nyfiken och drivs av ett intresse att ständigt utvecklas vidare och fungerar bra som kunskapsresurs för andra. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Specialistläkare
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Varaktighet
Tillsvidare
Lön
Region Blekinge tillämpar individuell lönesättning
Antal platser
1
Publicerad
2021-11-03
Ansök senast
2021-11-30
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer: A1066157
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?