Steriltekniker till Steriltekniska avdelningen

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Steriltekniska avdelningen (STA) ansvarar för rengöring och sterilisering av kirurgiska instrument främst från Blekingesjukhusets operationsavdelningar men också från andra avdelningar och vårdenheter i Region Blekinge samt privata aktörer. Verksamheten är förlagd på två orter, Karlskrona och Karlshamn. Arbetsgruppen består av 19 medarbetare, 12 i Karlskrona och 7 i Karlshamn. Fördelningen mellan undersköterskor och steriltekniker i arbetsgruppen är jämn. Karlskronas operationsavdelning består av såväl akut som planerad verksamhet och innefattar allt från kirurgi till ortopedi och gynekologiska operationer. Karlshamns operationsavdelning utför planerade operationer där ortopediska ingrepp har en stor plats i planeringen men även kirurgiska och gynekologiska operationer förekommer i stor utsträckning. Vi söker nu dig som är intresserad av att arbeta med oss på Steriltekniska avdelningen.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en kvalitetsmedveten medarbetare som ska arbeta med rengöring, funktionskontroll, emballering och sterilisering av kirurgiska instrument. Arbetet på avdelningen är självständigt men kräver samtidigt god samarbetsförmåga med kollegor och andra avdelningar. Arbetsuppgifterna på Steriltekniska avdelningen är tekniskt och kvalitetskrävande samt ställer höga krav på koncentrationsförmågan. För att utveckla verksamheten gör vi ständiga förbättringar som innebär att arbetsgruppen själva återkommande arbetar fram förbättringsåtgärder och förslag för verksamheten. Tjänstgöring kan komma att ske på båda orterna med en av tjänstgöringsorterna i grundschemat.

Kvalifikationer

Du som söker är utbildad steriltekniker (KY300p) eller under pågående utbildning till steriltekniker och är intresserad av att kombinera arbete och studier i någon form. Tidigare yrkeserfarenhet från sterilteknisk avdelning, operation eller annan verksamhet inom hygien och/eller maskinteknik är meriterande. Du är en nyfiken och engagerad person med intresse för vård och instrumenthantering. Vi söker dig som är positiv, kvalitetsmedveten, har ett serviceinriktat förhållningssätt, har goda språkkunskaper i svenska samt är en van datoranvändare. Då arbetet är fysiskt krävande är en god fysik en förutsättning för ett hållbart arbetsliv hos oss. Förändringar i planeringen är en naturlig del av vår verksamhet och du behöver därför kunna hantera ett växlande arbetstempo och flexibelt rycka in på den uppgift som prioriteras i dialog med dina kollegor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi ser fram emot att läsa din ansökan. Intervjuer sker löpande. Region Blekinge krigsplacerar samtliga tillsvidareanställda medarbetare.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Steriltekniker/Undersköterska, sterilcentral
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Specialiserad vård Anestesikliniken
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Lön
Individuell lönesättning tillämpas.
Antal platser
2
Publicerad
2021-07-22
Ansök senast
2021-08-22
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Sofie Hillersand
  Avdelningschef
  Telefon: 0455-735380
 • Ing-Marie Moberg
  Kommunal
  Telefon: 0454-732049
 • Lena Nilsson
  Vision
  Telefon: 0455-735381

Ansökan

Referensnummer: A1035297
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?