Verksamhetschef, Folktandvården i östra Blekinge

Arbetsplatsbeskrivning

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Landstinget Blekinge är ett bra val för dig som tycker att livet, med allt vad det innebär, är viktigt. Vi ger dig utmärkta förutsättningar att ge god vård och förbättra människors hälsa. Vi ger dig också möjlighet att välja en skön miljö för arbete, boende och fritid som genomsyras av livskvalitet. Vår värdegrund utgår från en humanistisk människosyn där vi värnar om och respekterar alla människors lika värde. Värdegrunden vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Folktandvården är en av fyra vårdförvaltningar i Landstinget Blekinge och har ca 300 medarbetare. Verksamheten finns i hela länet, från Jämjö i öst till Sölvesborg i väst. Allmäntandvård bedrivs på 11 allmäntandvårdskliniker och specialisttandvård finns i Karlskrona och Karlshamn. Vår vision är Frisk mun för alla. Det innebär att Folktandvården tar ansvar för folkhälsan genom att satsa på allt från förebyggande frisktandvård till förstklassig specialisttandvård. Vi står för tillgänglighet, moderna metoder och gott bemötande. Med kunskap, stolthet och glädje arbetar vi för fler friska munnar.

Arbetsbeskrivning

Du erbjuds ett stimulerande arbete i en verksamhet med stora möjligheter. För att lyckas i uppdraget behövs ett genuint intresse för att utveckla verksamhet och medarbetare. Du arbetar på uppdrag av tandvårdschefen med att leda, utveckla och följa upp verksamheten i enlighet med förvaltningens övergripande uppdrag och mål. Du har ett övergripande ledningsansvar för avdelningarnas verksamhet, personal, arbetsmiljö och kvalitetsfrågor samt ekonomi. Till din hjälp har du fem avdelningschefer, vilka har förstalinjens chefsansvar på klinikerna. Du har ett helhetsperspektiv och förväntas ta ansvar inom och utanför verksamhetsområdets gränser och bidrar till att Folktandvårdens resurser används på bästa sätt.

Kvalifikationer

Du har ett tydligt ledarskap som främjar ett öppet, kreativt och förtroendefullt arbetsklimat. Du har god självkännedom, är närvarande och prestigelös i ditt ledarskap och har förmåga att se till helheten. Genom ett kommunikativt ledarskap utvecklar du verksamheten mot uppställda mål i ett nära samarbete med medarbetarna. Du kommer att ha kompetenta och erfarna medarbetare till din hjälp. Du har erfarenhet som ledare, gärna från offentlig sektor och är legitimerade tandläkare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Folktandvården
Omfattning
Heltid
Tillträde
Intervjuer sker löpande, varför tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.
Antal platser
1
Publicerad
2018-12-12
Ansök senast
2019-01-15
Läs mer
http://ltblekinge.se/

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer: A836210
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.