Avdelningschef till Klinisk patologi och cytologi

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Laboratoriemedicin Blekinge har ca 120 medarbetare och en omsättning på ca130 miljoner kronor. Inom basenheten finns verksamhet både i Karlskrona och i Karlshamn. Verksamheten omfattar klinisk patolog och cytologi, klinisk kemi samt transfusionsmedicin. Analysverksamheten syftar till upptäckt eller uteslutande av sjukdom och ger därmed vägledning i den medicinska diagnostiken och behandling av patienter. Klinisk patologi och cytologi är en länsgemensam SWEDAC-ackrediterad avdelning inom Region Blekinge. Vi är idag ca 25 anställda inom flera olika yrkeskategorier. Vi arbetar utifrån landstingets värdegrund där alla anställda genom sitt engagemang bidrar till ett gott samarbete vilket ger förutsättningar för en god kvalité på utfört arbete. Goda arbetsförhållanden och god arbetsmiljö är viktiga för oss och vi arbetar för att skapa utvecklingsmöjligheter. Vi följer den medicinska utvecklingen i syfte att ge våra kunder en god service av hög kvalité. Vi arbetar för att bli ledande i Sverige inom patologi och cytologi vad gäller kvalitet, effektivitet och arbetsmiljö. Hos oss får du möjligheten att arbeta i en avancerad, teknisk och mycket lärorik miljö. Vi söker nu en avdelningschef till klinisk patologi och cytologi.

Arbetsbeskrivning

Som avdelningschef är din uppgift att planera, leda och utveckla utifrån verksamhetens mål. Du kommer att ha huvudansvaret för personal, ekonomi och arbetsmiljö på avdelningen. Du är direkt underställd verksamhetschefen och ingår i klinikens ledningsgrupp, vilket innebär att du är engagerad i hela klinikens utveckling och resultat. I uppdraget ingår att samverka med andra verksamheter och kliniker på sjukhuset och i Regionen.

Kvalifikationer

Vår nya avdelningschef ska för arbetsuppgiften ha adekvat högskoleutbildning för uppdraget. Du ska ha förutsättningar och kompetens att utöva ett professionellt ledarskap. Tidigare chefserfarenhet och arbete inom hälso- och sjukvård ses som meriterande. Du ska vara kommunikativ i ditt ledarskap, ha förmåga att coacha och entusiasmera dina medarbetare samt verka för en god arbetsmiljö. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Körkort erfordras.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Enhetschef, hälso- och sjukvård
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Medicinsk service Laboratoriemedicin
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser
1
Publicerad
2019-06-26
Ansök senast
2019-08-11
Läs mer
http://regionblekinge.se

Upplysningar

 • Angelica Kjellsson
  Verksamhetschef Laboratoriemedicin
  Telefon: 0455-73 49 32
  E-post: Angelica Kjellsson
 • Jennifer Peilot
  Kommunal
  E-post: Jennifer Peilot
 • Carina Rosén
  Naturvetarna
  Telefon: 0455-73 45 70
 • Carina Löfgren
  Vårdförbundet
  Telefon: 0455-73 45 70
  E-post: Carina Löfgren

Ansökan

Referensnummer: A887338
Ansök

Övrig information

Chefsförordnande mellan 1 - 6 år Grundanställning tillsvidare, heltid, i en för grundkompetensen relevant befattning. Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.