Forsknings- och Utvecklings (FoU) Strateg

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Blekinge kompetenscentrum är organisatoriskt inom Planeringsenheten i regiondirektörens stab tillsammans med enheterna för personal, ekonomi, kommunikation och kansliadministration. Regiondirektörens stab arbetar med övergripande policy-, strategi- och utvecklingsfrågor samt uppföljning och utvärdering. Blekinge kompetenscentrum (BKC) är Region Blekinges forskning- och utvecklingsenhet. BKC jobbar med innovationer inom hälsa genom tvärvetenskaplig forskning och utveckling, samverkansprojekt och spridning av kunskap för att öka livskvalitén för invånarna i Blekinge. BKC är också navet för vetenskapliga projekt med både nationell och internationell täckning (t.ex. Rikssår, The Swedish National Study on Aging and Care). Projektledarna på BKC driver även interna projekt för utvecklingen av nödvändiga strukturer och mekanismer vid sjukhusen och klinikerna i Blekinge. BKC har även ett medicinskt bibliotek som bistår forskare och personal på Region med evidensbaserad kunskap, litteratursökning m.m. BKC:s arbete omfattar ett avtal om samarbete mellan Region Blekinge och de fem kommunerna i Blekinge (FoU-avtalet) och samarbete med nationella (t.ex. Blekinge Tekniska Högskola, Göteborgs Universitet, Lunds Universitet, Malmö Högskola) och internationella universitet (t.ex. Washington University School of Medicine in St. Louis).

Arbetsbeskrivning

Vi söker en FoU-strateg inom vård och omsorg för äldre. Arbetet sker inom ramen för FoU-avtalet mellan Blekinges fem kommuner och Region Blekinge. FoU-avtalets syfte är att utveckla forskning och metoder inom kommunernas och regionens gemensamma ansvarsområden; vård och omsorg för äldre, funktionshinder, individ och familj och psykisk hälsa. FoU-strategerna bedriver FoU-arbete tillsammans med forskare och personal från länets kommuner och Region Blekinge. FoU-arbetet fokuserar på att utveckla och kartlägga evidens av hälsoarbetet i länet, såväl fysiskt, psykiskt och socialt. Arbetet som FoU- strateg innebär att genom omvärldsbevakning, prioritering och behovsanalyser skapa samarbete, förståelse och konkreta mål för FoU-arbete i länet. FoU-arbetet ska vara både vetenskapligt säkerställt och förankrat i verksamheterna genom ett strategiskt arbete. Arbetet som FoU-strateg innebär också att genomföra och leda FoU-projekt/uppdrag, författa och handleda vetenskapliga skrifter/rapporter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst en magisterexamen inom samhällsvetenskap, hälsa eller vård och omsorg samt har arbetslivserfarenhet från äldreomsorg. Det är meriterande att ha forskarerfarenhet (t.ex. att ha publicerat vetenskapliga artiklar). Det är också meriterande med expertis av kvalitativa metoder. Vi kommer att ta hänsyn till personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Administration, ekonomi, juridik
Yrkeskategori
Vårdutvecklare
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde: 1 september 2019. Varaktighet tom 31 december 2019 med möjlighet till ev förlängning.
Varaktighet
3-6 månader
Tidsbegränsad till
2019-12-31
Lön
Månadslön, individuell lönesättning.
Antal platser
1
Publicerad
2019-06-19
Ansök senast
2019-07-31
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

  • Danilo Garcia
    Avdelningschef Blekinge kompetenscentrum
  • Farhad Haddad Nik
    SACO
  • Vårdförbundet Blekinge
    Telefon: 0771-420 420

Ansökan

Referensnummer: A886181
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.