Förbundschef för Samordningsförbundet i Blekinge län

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Samordningsförbundet i Blekinge finansierar, stödjer och utvecklar tvärsektoriella insatser inom rehabiliteringsområdet mellan Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Region Blekinge och de fem kommunerna Karlskrona, Ronneby, Karlshamn, Sölvesborg och Olofström. Som Förbundschef erbjuds du en ansvarsfull och självständig roll i en samhällsviktig organisation med medborgaren i centrum.

Arbetsbeskrivning

Som Förbundschef ansvarar du för att leda och utveckla förbundet och dess verksamhet i nära samarbete med din medarbetare och förbundets styrelse. Du säkerställer att förbundet genomför sina uppdrag samt att finansieringen går till rätt satsningar. Tjänsten är både bred och varierad i arbetsuppgifter från strategiskt samverkansarbete till operativt och administrativt arbete. De främsta arbetsuppgifterna är: - Projekt- och processledande arbete med ansvar för att utveckla samarbetet mellan förbundets parter. - Beredning av ärenden och underlag till styrelsen samt verkställande av styrelsens beslut - Medverkan i projektens olika styrgrupper - Budgetansvar samt ekonomirelaterade arbetsuppgifter - Rapportering och uppföljning av verksamheten Samordningsförbundet i Blekinge befinner sig nu i ett spännande och utvecklande skede i att främja implementeringen av en ny samverkansmodell via lokala konsultationsteam. Samordningsförbundet är en politiskt styrd organisation där du som Förbundschef rapporterar till förbundets styrelse och ordförande. Tjänsten är placerad i Karlskrona.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en examen från högskola/universitet tillsammans med flera års erfarenhet från en ledande befattning, exempelvis som chef eller process/projektledare. Du har tidigare arbetat inom offentlig verksamhet, gärna från någon av medlemsorganisationerna. Det är viktigt att du har erfarenhet av att leda och stödja projekt och processer. Erfarenhet av budgetarbete och verksamhetsutveckling är meriterande. Dina personliga egenskaper är av största vikt. Vi söker dig som har förmågan att växla mellan strategiskt och operativt arbete. Du är drivande och initiativtagande som person och har ett ledande arbetssätt. För att lyckas i denna roll är du kommunikativ och relationsbyggande. Här kommer du att ta en ledande roll i flera olika gruppkonstellationer och sammanhang utan att vara formell chef, något som du hanterar väl.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Förbundschef
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Lön
Individuell lönesättning tillämpas
Antal platser
1
Publicerad
2021-01-11
Ansök senast
2021-01-29
Läs mer
http://www.finsam-blekinge.se/

Upplysningar

  • Peter Ratcovich
    Förbundschef
    E-post: Peter Ratcovich
  • Ingrid Hermansson
    Styrelseordförande

Ansökan

Referensnummer: A997441
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?