Välkommen till vår utbildningsvårdcentral

Mitt i vackra Blekinge, på Samaritens vårdcentral i Karlshamn, hittar du primärvårdens utbildningsvårdcentral. Här utbildar vi framtidens specialistläkare i allmänmedicin.

En anställning på vår utbildningsvårdcentral är det första steget in i svensk sjukvård för dig som utbildat dig till läkare utomlands och inte gjort allmäntjänstgöring innan legitimation.

En bra start på vägen

På vår utbildningsvårdcentral får du en bra start på din väg till att bli specialistläkare i allmänmedicin. Du får en möjlighet att skaffa klinisk erfarenhet utifrån individuella behov i nära samarbete med våra erfarna medarbetare. Vi erbjuder dig sex månaders anställning med målsättningen att du därefter fortsätter hos oss som ST-läkare i allmänmedicin.

Egen mottagning

På utbildningsvårdcentralen kommer du att arbeta sida vid sida med erfarna och engagerade handledare. Du kommer att arbeta efter en individuell utbildningsplan baserad på bemötande och medicinsk handläggning. Du kommer också att delta i utbildningsseminarier. Du kommer att ha egen mottagning med kontinuerlig uppföljning tillsammans med din handledare.

Om Region Blekinge

Region Blekinge är en arbetsgivare som anser att livet är viktigt, i dubbel bemärkelse. Vi ger dig utmärkta förutsättningar för att bidra till god vård, bättre folkhälsa och räddade liv och en skön miljö för arbete, boende och fritid.

Glädjen och tillfredsställelsen som kommer av att hjälpa är sådant som våra medarbetare lyfter fram när de talar om arbetet. God sammanhållning och högt i tak är vanliga omdömen om den egna arbetsplatsen.

Vi har nu börjat att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tioårsperiod kommer vi att utveckla arbetssätt och teknik och bygga nya lokaler för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som vi hoppas att du vill vara en del av.

Om Karlshamn

Det finns många fördelar med att arbeta, bo och leva i Blekinge. Blekinge är ett bra val för dig som tycker att livet, med allt vad det innebär av jobb, familj, vänner och fritid, är viktigt. Här finner du lätt balans i tillvaron – och du kan därmed både göra och leva gott.

Blekinge län har cirka 158 000 invånare i kommunerna Karlskrona, Ronneby, Karlshamn, Sölvesborg och Olofström. Avstånden är korta och bilköerna sällsynta. Det är lätt att ta sig fram, utan stress. Oavsett var du bor så har du nära till skogen, det öppna landskapet, kusten, skärgården och havet.

Karlshamn har utvecklats till ett modernt samhälle i snabb utveckling där näringsliv, kommunikationer, skolor, natur och fritidsliv ger en boendemiljö som få platser kan konkurrera med. Med sitt strategiska läge vid Östersjön och närheten till det nya Europa ligger Karlshamn i händelsernas centrum och har en unik position med fantastiska utvecklingsmöjligheter. Karlshamns kommun erbjuder inflyttarservice för att underlätta flytten hit för dig och din familj.

Hjälpte informationen på sidan dig?