9 september 2023 till 5 november 2023 kl. 11.00-16.00  OBS! Evenemangetdatumet har redan passerat!

Maria Lundström

Utställning: Maria Lundström

Maria Lundström balanserar abstraktion och figuration i sina målningar. Hennes verk är skapade i en intuitiv lek med former och färger inspirerade av naturens element såväl som abstrakta former. För konstnären är antalet möjliga kombinationer varje gång oändliga och stunden får avgöra kompositionens riktning.

Maria Lundström
Garden Games - Balancing Possibilities
Kulturcentrum Ronneby konsthall
9.9 - 5.11 2023

 

För mig handlar målandet om processen, att steg för steg låta intuitionen göra vägvalen. Det hela blir till en balansakt mellan färger, former och riktningar. Vad målningen förmedlar beror på den som betraktar. Mina målningar utgår från glädjen i skapandet, en form av problemlösning och på ett undermedvetet plan smyger samtiden in och påverkar utfallet.

 

Maria Lundström har under senare år bjudits in att delta i internationella grupputställningar i Los Angeles, London, Madrid, Köpenhamn samt samarbetat med bl.a. Gorman Clothing (AU), A Space for Art (UK) och ArtPress (UK). Representerad av Simard Bilodeau Contemporary Los Angeles, Goetze Art and Design Memphis, Galleri Helle Knudsen Stockholm, i offentliga samlingar i Sverige och privata samlingar utomlands. Utbildad vid Konstfack avd. Bild och Miljö i Stockholm 1975-80. Bosatt och verksam i Kallinge, Blekinge.

Maria Lundström