

Utbud musik
Tänk att människor spelade på flöjter gjorda av fågelben och mammutelfenben för 50 000 år sedan och troligtvis spelades det slagverk ännu tidigare. Att kommunicera, uttrycka känslor och känna samhörighet via musik gäller även idag, år 2025.
%20christina-utbudssida.webp)
Christina Vermandis, producent
På frågan ”- Hur känns det när du lyssnar på musik”, svarar barn i vår samtid:
”Gillar jag musiken blir jag glad. Ibland vill jag dansa då.” (10 år)
”Jag blir lite pirrig när jag lyssnar på min bästa musik” (6 år)
”Då är det lite bra för mina öron” (6 år)
”Jag vill sjunga med när jag hör musik jag gillar. Jag gillar typ ninjagomusik.” (5 år)
”När jag hör musik jag tycker om, mår jag bra och jag vill bara springa och hoppa. Och dansa tillsammans.” (4 år)
I årets musikutbud finns inga benflöjter, men många andra instrument som kommer att inspirera, beröra, skapa tankar och känslor. Musik bidrar även att stärka vår kropp, vårt sinne och våra relationer - och så gör den ju världen lite vackrare.
Alla produktioner i detta musikutbud är lämpliga för unga med behov av särskilt stöd och artisterna kan anpassa föreställningarna om så önskas. Om det finns intresse för att musikföreställningarna ska framföras offentligt är ni välkomna att kontakta Christina Vermandis för bokning.
Musik i Blekinge kan även vara en samarbetspart vid Skapande skola-projekt.
Varmt väkommen att ta del av musikutbudet 2025–2026!
Rösträtt – sång på förskolan
Musik i Blekinge är en del av det nationella projektet Rösträtt – Sång på förskolan, där målet bland annat är att sprida kunskap om vad det innebär att sjunga med barn på barns villkor. Musik i Blekinge utbildar sångcoacher som turnerar på våra förskolor och erbjuder fortbildning till förskolepedagoger i form av workshops. Rösträtt – sång på förskolan är ett nationellt projekt inom YAM Sweden (Regional Musik Sveriges verksamhet för barn och unga) och en del av rörelsen Sjungande barn, Kungl. Musikaliska Akademien. Projektsamordnare är Unga Musik i Syd Utvecklingscentrum.