Kollage med bild på folk i ett magasin, en klocka och en person som vrider en gren

Kulturarv i Blekinge

Region Blekinge arbetar aktivt med att lyfta fram och tillgängliggöra kulturarvet i Blekinge, att samla aktörer inom kulturarvet för samverkan samt utveckla den pedagogiska verksamheten.

Upptäck Blekinges historia i ord, bild och film. På dessa sidor hittar du exempel på källmaterial från Blekinge och tips på hur du kan leta historiskt källmaterial på nätet på egen hand.

Sidan är en digital lärresurs med målet att samla merparten av alla bra och fria digitala källor till Blekinges historia.

Kulturarv i Blekinge har även en youtubekanal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kulturarv i Blekinge är ett samarbete mellan

Blekingearkivet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Blekinge museum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Slöjd i Blekinge,  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.och Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Aktuellt

  • Kulturarvsdagen 2021    Den andra helgen i september varje år äger evenemanget Kulturarvsdagen rum i landet och då bjuds allmänheten in till att upptäcka det fantastiska kulturarv som finns i Sverige. I Blekinge erbjuds arrangemang som både är fysiska och digitala, från öst till väst.
  • Surmörtar och bronsgubbar    Jonathan Lindström, arkeolog och författare, berättar om Sveriges 14 000-åriga historia med fokus på Blekinge, ett fascinerande landskap som nästan alltid har legat på gränsen.
  • Arrangörer under Kulturarvsdagen 2021Hjälpte informationen på sidan dig?