Arrangörer under Kulturarvsdagen 2021

Sista chansen för er som är arrangörer att lägga in evenemang på Riksantikvarieämbetets sida, Kulturarvsdagen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Extra roligt är det förstås om ni har ett utomhusarrangemang och vill vara en del av Naturen kallar – kulturarv för alla!

Naturen kallar - kulturarv för alla!

Varje år arrangeras Kulturarvsdagen den andra helgen i september, i år den 10-12 september. Temat är Kulturarv för alla.

I år pågår även Friluftslivets år. Vi knyter därför ihop Kulturarvsdagen med Friluftslivets år i södra Sverige.

De sex sydligaste regionerna bjuder i år in till att delta med eget evenemang under den gemensamma parollen Naturen kalla – kulturarv för alla.

Ditt evenemang kan vara en guidad tur, öppet hus, digital föreläsning o.s.v. men ska på något sätt knyta an till temat Naturen kalla – kulturarv för alla. Du har naturligtvis fortfarande möjlighet att arrangera egna evenemang utanför detta samarbete, precis som vanligt.

Genom att delta inkluderas ditt evenemang i ett större gemensamt sammanhang där många aktörer i södra Sverige genomför arrangemang under samma paroll. Ditt evenemang får större chans att hittas av fler då denna gemensamma paroll marknadsförs av alla som deltar i de sex regionerna.

Så här gör du för att vara med:

Du anmäler själv ditt evenemang hos Riksantikvarieämbetet och Friluftslivets år.

- Anmäl ditt evenemang på Riksantikvarieämbetets webbsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

- Anmäl ditt evenemang på Friluftslivets års webbsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

- Använd den gemensamma texten som finns längst ner på denna sidan som en del av beskrivningen av ditt arrangemang.

- Använd gärna hashtaggarna #kulturarvsdagen2021 #luftenarfri och #naturenkallakulturarvföralla när ni marknadsför ert evenemang.

Vi regionala utvecklare vill med detta samarbete lyfta kulturarvet i södra Sverige och uppmuntra till fler evenemang över regiongränserna. Vi vill att fler hittar ut till intressanta kultur- och naturmiljöer. Vi vill öka kunskapen om kulturarvet och öka tillgängligheten till att hitta nya intressanta platser.

Naturen kallar – kulturarv för alla!

De sydsvenska regionerna bjuder i år in till Kulturarvsdagen 2021 under en gemensam paroll.

Ta en titt på Riksantikvarieämbetets webbsida för att hitta spännande evenemang. Ge er ut och upptäck den spännande historien som finns ofta bara ett stenkast bort.

Kom ihåg att hålla avstånd och följa rekommendationerna som finns i din region för att minska smittspridningen.

Kontakta i så fall Sigrid Oldenburg, kulturarvsutvecklare på Region Blekinge för mer information. sigrid.oldenburg@regionblekinge.se

Hjälpte informationen på sidan dig?