Skrivsommar 2023 - Feriearbete för dig med författardrömmar!

Älskar du att skriva? Då är Skrivsommar 2023 något för dig – feriearbete för dig med författardrömmar!

Det här är feriepraktiken för gymnasieungdomar som äger rum varje år.
Skrivsommar började i Olofström 2019 och har sedan spridit sig till flera platser i Småland och ända upp till Värmland där det kallas ”Drömsommarjobbet”. Inspiratörer på Skrivsommar är författare med koppling till Blekinge, men även dramapedagog, lokal förläggare och andra professionella i branschen i Blekinge. Nytt för 2023 är att en spelkonsulent kommer och berättar om att skriva content till dataspel.

Arbetet ska mynna ut i exempelvis en blogg, artiklar, en tidning, ett framförande, en bok – eller något annat litterärt som vi kommer överens om. Du som deltagare har stora möjligheter att påverka slutprodukten.

Växtverket i Olofström blir den huvudsakliga arbetsplatsen. Där finns skrivplatser för alla, utspridda med gott om plats, samt ett lunchrum med möjlighet att förvara och värma mat. Vi besöker författarmuseet i Jämshög och får besök av verksamma författare och journalister.

Nytt för i år: Hur skriver man content för spelvärlden? Blekinge spelkonsulent berättar och ger tips!
Läs mer på skrivsommar.blogg.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

När?

19 juni – 14 juli; vecka 25 – 28

Var?

Huvudsakligen Växtverket i Olofström

Hur?

Busskort ingår

Vem?

Du kan söka jobben det året du fyller 17 tills det året du fyller 19.

Ansökan

Ansök på regionblekinge.se Öppnas i nytt fönster.. Där finns även mer information.
Sista ansökningsdag är den 13 mars 2023. Skrivsommar ger samma lön och har samma ramar kring arbetstid och säkerhet, som andra feriearbeten i Region Blekinge.

För mer information

Hör av dig till Pia Redin, versamhetsutvecklare för litteratur, pia.redin@regionblekinge.se, om du behöver låna dator eller har andra frågor.

Hjälpte informationen på sidan dig?