Blekingesjukhuset i Karlshamn. Foto: Håkan Linder.

Nordisk workshop i ultraljudsvägledande PVK

Den 1-2 april 2019 anordnar Region Blekinge återigen en nordisk workshop för sjuksköterskor inom anestesi-, intensiv- och akutvård på ämnet ultraljudsvägledande PVK.

• Teori om ultraljud, anatomi och dynamic needle tip positioning.
  • Teknisk genomgång av ultraljudsapparater.
  • Praktiska övningar på fantomer, figuranter och patienter.

Utbildare

Överläkare Bo Gottschau (DK), Överläkare Ulrik Grevstad (DK), Överläkare Witold Halva (S), Anestesisjuksköterskor: Christina Snedker (DK), Jens Bornæs (DK), Josefine Lewén(S), Anna Olsson (S).

Målet med kursen är att deltagarna ska kunna starta verksamhet med inläggning av PVK på sitt hemsjukhus.

Deltagare

Kursen har 24 platser. För att deltagarna efter kursen ska kunna starta praktisk verksamhet på sin arbetsplats är önskemålet att man anmäler minst två deltagare per klinik. Om en anmäld deltagare får förhinder går det bra att byta till annan deltagare - meddela oss så snart som möjligt.

Både 2016 och 2017 hade vi en fulltecknad kurs med nöjda deltagare från såväl Sverige som Norge och Danmark!

Blekingesjukhuset Karlshamn.

1-2 april 2019 (tider meddelas senare).

SEK 5000 + moms. Resa och hotellrum ingår inte.

Boende

Det finns flera boendemöjligheter i Karlshamn. Vårt förslag är Best Western Hotel Karlshamnlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som ligger på 10 minuters gångavstånd från Blekingesjukhuset Karlshamn. Du når hotellet på telefonnummer +46 (0) 454 58 87 40.

Boende enkelrum 950 kronor per natt

Boende dubbelrum 1150 kronor per natt

Uppge vid bokning: Landstinget Karlshamn kurs 1 april

Anmälningstiden har passerat.