En planta med jord i kupade händer.

Region Blekinges pris för en hållbar utveckling

Friska invånare i en hållbar livsmiljö - det är viktigt för oss! Därför vill vi lyfta någon som har gjort betydande insatser för en hållbar livsmiljö.

Region Blekinge delar ut ett pris för hållbar utveckling till den eller de personer, organisationer, myndigheter eller företag som gjort betydande insatser för en hållbar utveckling i syfte att uppnå ett långsiktigt hållbart samhälle med friska invånare i en sund miljö.

Priset är en hedersutmärkelse och en ekonomisk uppmuntran för fortsatt arbete. Den eller de som tilldelas priset ska antingen bo i länet, jobba här eller på annat sätt arbeta för Blekinge.

Regionfullmäktige delar ut priset och den årliga prissumman fastställs av regionstyrelsen.

Vem vill du nominera?

Vem som helst kan lämna in nomineringar till priset. Vi behöver nomineringen senast den 24 februari. Du lämnar din nominering genom att fylla i formulär.

Tidigare års pristagare

2018: Bräkneåns vattenråd fick pris för sitt engagemang för Bräkneåns avrinningsområde.

2017: Louise Lindén fick pris för sitt arbete med hållbarhet i musikbranschen med fokus på ungdomar.

2016: Henrik Löfgren och Olof Ljungberg fick priset för sitt arbete med integrationsprojektet ”Hälsa för alla”.

Region Blekinge delar ut hållbarhetspriset till den eller de personer, organisationer, myndigheter eller företag som gjort betydande insatser för en hållbar utveckling i syfte att uppnå ett långsiktigt hållbart samhälle med friska invånare i en sund miljö.

Frågor om priset

Har du frågor om Region Blekinges hållbarhetspris är du välkommen att kontakta Pia Lindahl eller maila hallbarhet@regionblekinge.se.