En planta med jord i kupade händer.

Region Blekinges pris för en hållbar utveckling

Friska invånare i en hållbar livsmiljö - det är viktigt för oss! Därför vill vi lyfta någon som har gjort betydande insatser för en hållbar livsmiljö.

Region Blekinge delar ut ett pris för hållbar utveckling till den eller de personer, organisationer, myndigheter eller företag som gjort betydande insatser för en hållbar utveckling i syfte att uppnå ett långsiktigt hållbart samhälle med friska invånare i en sund miljö.

Priset är en hedersutmärkelse och en ekonomisk uppmuntran för fortsatt arbete. Den eller de som tilldelas priset ska antingen bo i länet, jobba här eller på annat sätt arbeta för Blekinge.

Regionfullmäktige delar ut priset och den årliga prissumman fastställs av regionstyrelsen.

Nominerade till Region Blekinges pris för Hållbar utveckling 2019

Följande personer/företag är nominerade till Region Blekinges pris för hållbar utveckling 2019:

• Annica Larsson Ahlstedt, Södra Cell Mörrum är nominerad för sitt arbete med utveckling av fibrer till textilindustrin från förnyelsebar råvara samt genom textilåtervinning.
  • Backsippans förskola, Ronneby är nominerad för sitt engagemang för hållbar utveckling och sitt arbete för hälsosamma material, bra kost och inspirerande miljöer.
  • Heike Tlatlik och Reko Blekinge är nominerade för sitt arbete för att underlätta för producenter av småskaliga, närproducerade varor att nå kunderna.
  • Tomas Pettersson, Food Tankers är nominerade för sitt arbete med att skapa en hållbarhetskultur i företaget.
  • Trollköket i Skrävle är nominerade för sitt arbete med att skapa matglädje genom mat som är bra för både människor och miljö.

Tidigare års pristagare

2018: Bräkneåns vattenråd fick pris för sitt engagemang för Bräkneåns avrinningsområde.

2017: Louise Lindén fick pris för sitt arbete med hållbarhet i musikbranschen med fokus på ungdomar.

2016: Henrik Löfgren och Olof Ljungberg fick priset för sitt arbete med integrationsprojektet ”Hälsa för alla”.

Region Blekinge delar ut hållbarhetspriset till den eller de personer, organisationer, myndigheter eller företag som gjort betydande insatser för en hållbar utveckling i syfte att uppnå ett långsiktigt hållbart samhälle med friska invånare i en sund miljö.

Frågor om priset

Har du frågor om Region Blekinges hållbarhetspris är du välkommen att kontakta Pia Lindahl eller maila hallbarhet@regionblekinge.se.