10 september 2024 kl. 13.00-16.00

Webbsänd konferens – Kunskapens djup och framtidens uttryck

Välkommen till en webbsänd konferens där olika kompetenser och professioner möts. Hur kan handens kunskap bidra till att bygga framtiden? Varför behöver vi det historiska perspektivet?

Under den webbsända konferensen kommer Gunnar Almevik, professor i kulturvård vid Göteborgs universitet, tala runt frågan; När mänskligheten själv utgör det mest hotade kulturarvet, vilken roll kan då hantverk spela i den nödvändiga regenerativa omställningen?

Frida Hylander, legitimerad psykolog och Fil. Kand. i humanekologi kommer prata om kulturarvens betydelse för att stärka vår gemensamma motståndskraft.

På konferensen kommer vi även få delta i ett samtal mellan Blekinge museums Charlotte Nordheim, chef publika enheten, och krukmakarmäster Alexander Krohn.

Dagens sista talare är Staffan Westman, ordförande i Sveriges Hantverksråd, som kommer tala om vad Sveriges Hantverksråds uppdrag och syfte är samt hur det går till att bli Mästare inom sitt yrke.

Dagen avslutas med ett panelsamtal mellan de föreläsare som medverkat.

Läs hela programmet och anmäl dig här: Möt Mästaren - Region Blekinge (slojdiblekinge.se) Länk till annan webbplats.

Konferensen är en del av projektet Möt Mästaren – kunskapens djup och framtidens uttryck. Ett tre-årigt utvecklingsprojekt mellan Slöjd i Blekinge och Kulturarv i Blekinge med medel från Kulturrådet.

Hittade du informationen du sökte?