Bandklippning vid invigning av gynekologimottagningens nya lokaler.

Gynekologimottagning tillbaka i nyrenoverade lokaler

Gynekologimottagningen i Karlskrona har nu flyttat tillbaka till nyrenoverade lokaler vid Blekingesjukhuset i Karlskrona.
- Vi har fått rejäla uppfräschningar och en mer funktionell miljö för såväl patienter som medarbetare, berättar avdelningschefen Eva Arvidsson i samband med återinvigningen.

Gynekologimottagningen har tillfälligt huserat i byggnad 13 på sjukhusområdet, men är nu tillbaka i de välbekanta lokalerna, en trappa upp innanför Blekingesjukhusets huvudentré.

- Det är samma lokaler men nu med bättre förutsättningar för vår verksamhet, säger Eva Arvidsson.

Renoveringen innebär följande förbättringar:

  • Gynekologimottagningen har nu möjlighet att via speciella snabbtider ta emot patienter som har så pass stora besvär att de behöver bli omhändertagna inom ett dygn, men inte behöver vara inlagda på sjukhus.
  • En ny operationssal för att ta bort cellförändringar på livmodertappen har inretts, ett ingrepp som tidigare behövt ske vid centraloperationsavdelningen.
  • Vid mottagningen finns nu tillgång till lustgas som bedövning vid mindre ingrepp.
  • En särskild barnhörna med leksaker har inretts.
  • Gynekologimottagningens cancerteam har fått särskilda utrymmen, med ett rum i lugn och avskild miljö, anpassat för svåra besked.
  • Lokalerna har fräschats upp och moderniserats, och för personalen har anpassningar skett för att förebygga hot och våld.
  • Mottagningen har fått ett nytt konferensrum med videoöverföring för exempelvis medicinska konferenser med andra sjukhus.

- Vi är mycket glada över att kunna flytta tillbaka efter en tid i provisoriska lokaler, och är stolta över att visa upp vår återinvigda mottagning säger Eva Arvidsson.

På bilden: Bandklippning vid invigning av gynekologimottagningens nya lokaler. Bandet klipps av Annelie Jonasson Söderström, Linnea Svensson, Gunilla Månsson, Carna Norén och avdelningschefen Eva Arvidsson. I bakgrunden syns Lars Carlsson (C). Mottagningen valde ett priderandigt band för att visa att man för en tid sedan blev hbtq-certifierad.

Hjälpte informationen på sidan dig?