Sjukhusrestaurangerna serverar lunch endast till personal

Från i morgon tisdag serverar inte längre restaurangerna på Blekingesjukhuset i Karlshamn och Karlskrona lunch till patienter och besökare. Detta för att minska smittspridningen under den rådande situation med coronaviruset (covid-19).

Detta innebär att endast personal i Region Blekinge och andra som har sjukhusområdet som sin arbetsplats får köpa och äta lunch i restaurangerna.

Beslutet är taget av Region Blekinges regionala krisledning på inrådan från Region Blekinges smittskyddsläkare. Vi vill begränsa hur många människor som sammanförs i restaurangerna, och på så sätt försöka minska smittspridning.

Caféerna i Blekingesjukhusets huvudentréer och café Wämö center på sjukhusområdet i Karlskrona är fortsatt öppna för alla. Det är dock viktigt att den som besöker oss inte har feber eller akuta luftvägssymtom.

Detta gäller tills vidare.

Region Blekinges logotyp med bild på Region Blekinges flaggor
Hjälpte informationen på sidan dig?