Region Blekinges logotyp med bild på ingången till Wämö center samt Region Blekinges flaggor

Blekingesjukhuset inför särskilda restriktioner i samband med graviditet och förlossning

För att minska risken för smittspridning och skydda patienter och personal har kvinnokliniken i Region Blekinge infört särskilda restriktioner. Från och med i dag gäller till exempel att det är tillåtet att ha med sig en (1) medföljande till förlossningen, men inte till BB.

På grund av coronaviruset (covid-19) är det generellt besöksförbud på vårdavdelningar på Blekingesjukhuset och inom psykiatrin. Det är också restriktioner för medföljande till besök vid våra mottagningar. För kvinnokliniken i Blekinge gäller nu följande:

Kvinnohälsovårdsmottagningar

Det är tillåtet att ta med en (1) frisk (utan förkylningssymtom) medföljande till kvinnohälsovårdsmottagningen. Barn bör i möjligaste mån inte följa med. Du som är gravid med förkylningssymtom ska inte komma på ditt besök. Ring din mottagning för rådgivning.

Kvinnohälsovårdens föräldragrupper är inställda tills vidare.

Specialistmottagningen för gravida, Karlskrona

Det är tillåtet att ta med en (1) frisk (utan förkylningssymtom) medföljande till specialistmottagningen. Inga barn får följa med. Du som är gravid med förkylningssymtom ska inte komma på ditt besök. Ring din mottagning för rådgivning.

Antenatalavdelningen*, Karlskrona

Det är inte tillåtet att ta med medföljande eller barn. *Antenatalavdelningen är en vårdavdelning för kvinnor som behöver sjukhusvård till följd av sjukdomstillstånd kopplade till graviditeten.

Förlossningen, Karlskrona

När förlossningen har startat med smärtsamma värkar är det tillåtet att ta med en (1) frisk (utan förkylningssymtom) medföljande på förlossningen. Det är inte tillåtet att ta med barn.

Den visning av förlossningen och BB som brukar erbjudas blivande föräldrar är inställd tills vidare.

BB, Karlskrona

Det är inte tillåtet att ta med medföljande eller barn till BB.

Gynekologiavdelningen – dagvård, Karlskrona

Det är inte tillåtet att ta med medföljande eller barn.

Råd om vistelse i väntrum

Undvik att sitta för länge i ett väntrum. Kom tidigast tio minuter innan ditt bokade besök.

Hjälpte informationen på sidan dig?