Region Blekinges logotyp med bild på en skylt där det står vårdcentral

Patienter med symtom på covid-19 ska tas omhand på vårdcentralerna

Från och med den 25 maj kommer patienter med misstänkt covid-19 få gå till sin ordinarie vårdcentral i stället för till mottagningstält.

 - Vi bedömer att antalet patienter är på en nivå som de ordinarie vårdcentralerna klarar av på ett säkert sätt, säger Mats Berggren, operativ chef för regional särskild sjukvårdsledning.

På vårdcentralerna kommer alla patienter med symtom på covid-19 tas om hand enligt särskilda rutiner för att minimera risken för smittspridning. Patienterna tas in via en separat ingång eller under specifika tider, för att på så sätt minimera risken för smittspridning.

Mottagningstälten i Lyckeby och Karlshamn tas därmed ur bruk. Förändringen innebär också att jourcentralen i Karlskrona kommer flyttas tillbaka till Wämö vårdcentral. Alla besök på vårdcentraler ska också fortsättningsvis bokas i förhand via telefon.

Vårdcentralerna har sina vanliga telefontider mellan klockan 08.00 och 17.00. När vårdcentralerna är stängda under kvällar och helger nås vården via jourcentralernas telefonnummer 0455-73 10 98. Vid livshotande tillstånd ska man ringa 112.

- Det underlättar för patienterna att kunna ha direktkontakt med den egna vårdcentralen som man har i vanliga fall. Och vi gör ju såklart detta utan att tumma på säkerheten, säger Mats Berggren, operativ chef för regional särskild sjukvårdsledning.

Hjälpte informationen på sidan dig?