Extra tillsyn på restauranger under skolavslutningsveckan

Studentmössa

Med studentfirande och skolavslutning ökar risken för smittspridning av coronavirus. I veckan kommer därför extra kontroller avseende trängsel att genomföras på restauranger i hela Blekinge.

Tillsynskontrollerna kommer att göras i verksamheter som serverar mat och dryck, exempelvis restauranger, barer och kaféer. De genomförs av miljöinspektörer från Karlskrona kommun, Ronneby kommun och Miljöförbundet Blekinge Väst, på uppdrag av Region Blekinges smittskyddsenhet.

– Vi ser just nu tendenser till en ökande smittspridning av coronavirus i Blekinge. Det finns därför all anledning att fortsätta följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att hålla avstånd och undvika trängsel. Där har även restaurangerna ett stort ansvar så att gästerna inte köar och tryggt kan sitta med tillräckligt avstånd till andra sällskap, säger Bengt Wittesjö, smittskyddsläkare på Region Blekinge.

Restaurangägare ska, enligt Folkhälsomyndighetens föreskrifter, se till att det inte uppstår trängsel vare sig i själva lokalen eller på uteserveringen. Smittskyddsläkaren har rätt att stänga de verksamheter som inte följer reglerna. Samtidigt har var och en ett personligt ansvar att hålla fysisk distans.

För mer information:

Karlskrona kommun
Sofia Bothorp Franke
Miljöchef, miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen
E-post: Sofia.BothorpFranke@karlskrona.se
Telefon: 0455-32 10 04


Ronneby kommun

Anette Andersson
Förvaltningschef, miljö- och byggnadsförvaltningen
E-post: anette.andersson@ronneby.se
Telefon: 0457-61 85 40


Miljöförbundet Blekinge Väst

Johanna Randsalu
Förbundschef
E-post: Johanna.Randsalu@miljovast.se
Telefon: 0456-81 67 80

Hjälpte informationen på sidan dig?