Region Blekinges logotyp med bild på en solnedgång över havet

Nya öppettider för egenprovtagning

Region Blekinge ändrar i nästa vecka tiderna till egenprovtagning för covid-19. Antalet bokningsbara tider minskas, eftersom bokningstrycket varit lågt.

Det kommer fortfarande finnas gott om tider att boka, säger Mats Wennstig, hälso- och sjukvårdsstrateg i Region Blekinge.

Sedan den 27 juli har egenprovtagningen vid sex provtagningsplatser i Blekinge varit igång igen, efter ett kort uppehåll på grund av byte av laboratorium.

- Efter närmare två veckor kan vi nu se att bokningstrycket har varit lågt och därför valt att minska antalet bokningsbara tider i systemet på 1177.se, förklarar Mats Wennstig.

De nya öppettiderna gäller från och med den 20 augusti och innebär att samtliga provtagningsplatser finns kvar, men är öppna två till tre dagar per vecka, istället för dagens fem dagar per vecka. Totalt sett innebär det en halvering av tiderna för egenprovtagning på provtagningsplats och egenprovtagning via hemleverans. Apotekens utlämning av test för egenprovtagning påverkas inte av ändringen.

- Vi är övertygade om att invånarna i Blekinge fortsatt kommer uppleva god möjlighet till egenprovtagning i sin hemkommun eller i närliggande kommun. Om behovet skulle öka finns möjlighet att återigen öka antalet bokningsbara tider, säger Mats Wennstig.

 

Läs mer om våra provtagningsplatser och öppettider på 1177.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hjälpte informationen på sidan dig?