Närbild på en person som blir vaccinerad i armen.

Brist på influensavaccin i Blekinge

På grund av bristen på influensavaccin behöver Region Blekinge göra en omprioritering när det gäller vilka personer som ska bli erbjudna vaccin. Friska personer över 65 år kan bli nekade vaccination tills det kommer nya doser. Sedan tidigare är även vaccinationen av anställda i Region Blekinge stoppad.

Intresset för att vaccinera sig mot influensan har varit ovanligt stort i år, vilket resulterat i att det nu är brist på vaccin i hela Sverige. Region Blekinge inväntar en ny leverans av vaccindoser som förväntas levereras under vecka 51.

- Leveransen kommer göra det möjligt för fler i de prioriterade grupperna att vaccinera sig, vi återkommer med mer information när vi vet mer, säger Mats Berggren, operativ samordnare för covid-19.

Det börjar bli en allvarlig bristsituation på vissa av vårdcentralerna i Blekinge och därför kan de som inte är prioriterade tills vidare få vänta med att bli vaccinerade.

- Vi har jobbat hårt för att ha tillräckligt med doser av influensavaccin och beklagar verkligen att det inte kommer att räcka till alla, säger Mats Berggren.

Mer information om tillgången på influensavaccination kommer på en kommande pressträff.

Hjälpte informationen på sidan dig?