En närbild på en blå flagga med Region Blekinges logotyp mot en klarblå himmel.

Folktandvården i Nättraby flyttar tillfälligt till Rödeby

Lokalerna i Nättraby som rymmer Folktandvården Blekinges och Nättraby vårdcentrals verksamheter kommer stängas på grund av problem med inomhusmiljön. Verksamheterna kommer därför att flytta till tillfälliga lokaler. Först ut blir folktandvården.

Problemen med inomhusmiljön har lett till allergiliknande symtom för ett antal personer bland personalen. Region Blekinge har redan åtgärdat några mindre fuktskador i innerväggarna och lagt ny dränering, men har nu inlett en mer omfattande utredning om orsaken till problemen. Som en säkerhetsåtgärd kommer både folktandvårdens och vårdcentralens verksamheter att flytta tillfälligt.

Från och med den 3 maj kommer patienterna vid folktandvårdens Nättrabyklinik att i stället kallas till Rödebykliniken.

- Vi är glada att vi hittat en lösning och att vi utan dröjsmål kan fortsätta att ta emot våra patienter från Nättraby, säger Cecilia Klüft Frih, verksamhetschef för allmäntandvården i Folktandvården Blekinge.

Även Nättraby vårdcentral planerar en flytt till tillfälliga lokaler, men det är ännu inte klart när och vart vårdcentralen kommer flytta.

- Vi tittar på olika alternativ för att så snabbt som möjligt hitta något som fungerar bra för både våra besökare, våra medarbetare och de krav som verksamheten ställer, säger Per-Ola Jacobsson, verksamhetschef för Nättraby vårdcentral.

Ingenting tyder på att inomhusmiljön i lokalerna lett till hälsoproblem hos patienter eller andra tillfälliga besökare.

I nuläget finns det inget fastställt datum för när vårdcentralen eller folktandvården kommer kunna flytta tillbaka igen.

- Men självklart hoppas vi på en snabb lösning för lokalerna i Nättraby, Cecilia Klüft Frih.

Hjälpte informationen på sidan dig?