Region Blekinges logotyp med bild på Region Blekinges flaggor

Snart kan Blekinges 60-åringar få coronavaccin

Vaccineringen i Blekinge går snabbt framåt och redan nästa vecka öppnar tidsbokningen för personer i fas 3. Det betyder att länets 60-64-åringar kan få sitt vaccin mot covid-19.

Vaccinationerna i Blekinge går snabbare än väntat och vi är nu i slutfasen av fas 2. Det innebär att Region Blekinge snart kan öppna för nästa fas där bland annat 60-64-åringar ingår.

- Vi närmas oss fas 3 med stormsteg. I slutet av nästa vecka öppnar tidsbokningen även för den gruppen och det känns väldigt skönt, säger biträdande vaccinsamordnare Henrik Magnell.

I fas 3 ingår förutom personer över 60 år även 18-59-åringar med en sjukdom eller ett tillstånd som innebär en ökad risk för att bli allvarligt sjuk i covid-19.

- Det kan till exempel handla om Downs syndrom, kronisk hjärt- och kärlsjukdom eller diabetes. Som vanligt börjar vi med de äldsta i gruppen och arbetar oss neråt i åldrarna, säger Henrik Magnell.

Tidsbokningen öppnar alltså i slutet av nästa vecka och du bokar din tid via 1177.se/blekinge. Vaccinationen, som omfattar två doser, sker på din vårdcentral, men du behöver bara boka tid för första dosen. Om du behöver hjälp med att boka tid kan du kontakta din vårdcentral.

Hjälpte informationen på sidan dig?