Region Blekinges logotyp med bild på en skylt där det står vårdcentral

Nättraby vårdcentral flyttar tillfälligt

Lokalerna som för närvarande rymmer Nättraby vårdcentral kommer att stängas tillfälligt på grund av problem med inomhusmiljön. Vårdcentralen kommer under renoveringsarbetet att flytta till tillfälliga lokaler.

Problemen med inomhusmiljön har lett till allergiliknande symtom för ett antal personer bland personalen. Region Blekinge har redan åtgärdat några mindre fuktskador i innerväggarna och lagt ny dränering, men har nu inlett en mer omfattande utredning om orsaken till problemen. Som en säkerhetsåtgärd flyttade folktandvården i början av maj till tillfälliga lokaler och nu har turen kommit till vårdcentralen.

Från och med måndagen den 31 maj kommer vårdcentralens patienter att kallas till lokaler i byggnad 13 på sjukhusområdet i Karlskrona. Fredagen den 28 maj kommer vårdcentralen att ha stängt med anledning av flytten.

Den här flytten gäller inte barnavårdscentralen (bvc) i Nättraby, som i stället kommer att flytta till andra lokaler. Vilka det blir är inte klart i dagsläget.

– Vi tittar på olika lösningsalternativ för barnavårdscentralen, säger Per-Ola Jacobsson, verksamhetschef för Nättraby vårdcentral. Förhoppningen är att vi ska kunna vara kvar med den verksamheten i någon lämplig lokal i Nättraby.

Ingenting tyder på att inomhusmiljön i lokalerna lett till hälsoproblem hos patienter eller andra tillfälliga besökare.

I nuläget finns det inget fastställt datum för när vårdcentralen kommer kunna flytta tillbaka igen.


Hjälpte informationen på sidan dig?