Närbild på överarm med vaccinspruta

Nästa åldersgrupp öppnar tidigare

Åldersgruppen 40-49 år kan boka tid för vaccination mot covid-19 redan i morgon, fredag. Tack vare att så många vill vaccinera sig öppnar Region Blekinge för denna grupp en vecka tidigare.

Tidsbokningen för åldersgruppen 40-49 år öppnar fredagen den 28 maj. Själva vaccinationerna av gruppen startar vecka 22, vilket är en vecka tidigare än planerat.

- Det är ett kärt problem. Vi kan öppna tidigare tack vare att täckningsgraden är så bra, hela 92 procent av 50-59-åringarna har antingen redan vaccinerat sig eller bokat tid. Det är väldigt bra, säger vaccinsamordnare Mats Berggren.

Hur det påverkar kommande åldersgrupper går ännu inte att säga.

- Det viktiga är att vi får ut allt vaccin som vi får in. Vi ligger bra i tid och om alla fortsätter att boka sig så kommer den snabba takten att hålla i sig, säger Mats Berggren.

Vaccinationen mot covid-19 omfattar två doser och du bokar själv tid för dos ett via 1177.se. Dos två bokas när du är på vårdcentralen för din första dos. Bokningen kräver ingen inloggning. Du kan alltid ringa din vårdcentral om du behöver hjälp med att boka.

Hjälpte informationen på sidan dig?