Region Blekinges logotyp med bild på Region Blekinges flaggor

Region Blekinge övergår till en pressträff i veckan

Nu minskar Region Blekinge antalet pressträffar om coronapandemin till en per vecka. Orsaken är det minskade informationstrycket.

- Vi har sammantaget sett en tydligt minskad mängd med förfrågningar från massmedierna den senaste tiden och dessutom ett minskat behov av att sprida ny information kopplad till pandemin. Därför känner vi oss trygga att övergå till en pressträff per vecka och samtidigt behålla god tillgång till information till massmedierna och allmänheten, säger Madeleine Flood, kommunikationsdirektör i Region Blekinge.

Region Blekinge har arrangerat webbsända pressträffar sedan pandemins början. Vid vissa tillfällen har det varit två pressträffar i veckan, ibland en, och under en period med mycket låg smittspridning i början av hösten 2020 pausades pressträffarna helt.

- Det är alltid det aktuella behovet som styr. Viss viktig nyhetsförmedling kan inte kan vänta, och vi är beredda på att göra extra pressutskick och arrangera extra pressträffar när det behövs, betonar Madeleine Flood.

Pressträffar under juni

  • torsdagen den 3 juni, klockan 13.30
  • torsdagen den 10 juni, klockan 13.30
  • torsdagen den 17 juni, klockan 13.30
  • måndagen den 21 juni, klockan 14.00.

Datum för juli och augusti meddelas inom kort.

Pressträffarna äger rum i regionsalen i Wämö center, på sjukhusområdet i Karlskrona.

Hjälpte informationen på sidan dig?