Nyheter och pressmeddelande

Region Blekinges logotyp med bild på Region Blekinges flaggor

Egenprovtagning flyttar och blir provbuss

Egenprovtagningen för covid-19 i Sölvesborg ska byta plats och bli en provbuss. Samtidigt försvinner provbussarna i Karlshamn och Karlskrona på grund av det minskade trycket.

Förändringarna gäller från och med måndag den 21 juni. Då flyttar egenprovtagningen i Sölvesborg till Thure Carlssons väg 1, nära tågstationen. Den blir samtididigt en provbuss som i bokningssystemet heter ”Sölvesborgs provtagningsbuss”.

- Marken där provtagningsstationen har stått ska användas till annat, det är därför vi byter plats. Vi har ett bra samarbete med alla Blekinges kommuner när det gäller platser för egenprovtagningen som nu har pågått i snart ett år, säger Åsa Gyberg-Karlsson, e-hälsostrateg på Region Blekinge.

Den 21 juni försvinner även provbussarna i Karlshamn och Karlskrona.

- Vi ser ett minskat tryck på bokningarna och har i nära dialog med Folkhälsomyndigheten anpassat tillgången till provtagning efter behov. Vi följer dock utvecklingen noga, säger Åsa Gyberg-Karlsson.

Precis som tidigare bokar du tid för provtagning på 1177.se. Om det inte finns tider där du söker kan du prova i en annan kommun eller på en annan plats. Det hjälper inte att ringa vårdcentralen eller 1177.

Hjälpte informationen på sidan dig?