Nyheter och pressmeddelande

Region Blekinges logotyp med bild på Region Blekinges flaggor

Besöksförbudet på Blekingesjukhuset upphävs

Från den 1 juli upphävs besöksförbudet inom hälso- och sjukvården. Det är dock fortfarande viktigt att begränsa besöken och stanna hemma vid symtom.

Den 10 mars 2020 infördes besöksförbud i hälso- och sjukvården i Blekinge med anledning av coronapandemin. Samtidigt rekommenderades länets kommuner att besluta om besöksförbud även på äldreboenden. Det sistnämna upphävdes i våras och nu har Region Blekinge även beslutat att ta bort besöksförbudet inom hälso- och sjukvården. Det gäller från den 1 juli.

- Det är alltid en balansgång, men vi bedömer att läget nu är sådant att vi kan tillåta besök inom vården. Det är dock viktigt att fortsätta vara försiktig och följa restriktionerna. Besökarna rekommenderas att bära munskydd vid närkontakt med den man besöker och vid minsta förkylningssymtom ska man stanna hemma, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Kjell Ivarsson.

Förlossningen och BB tog bort besöksförbudet redan i april och eftersom smittan i Blekinge nu har minskat under en längre tid blir det även möjligt att besöka anhöriga på vårdavdelningar och inom psykiatrin.

- Vi vet att det har varit efterlängtat och så länge det sker med försiktighet kan besök av närstående gynna tillfrisknandet, säger Kjell Ivarsson.

Hjälpte informationen på sidan dig?