Nyheter och pressmeddelande

Region Blekinges logotyp med bild på Region Blekinges flaggor

Snart är det dags för 18-åringarna att vaccinera sig

Redan på tisdag den 6 juli öppnar Region Blekinge tidsbokningen för vaccination mot covid-19 för åldersgruppen 18-29 år. Det betyder att hela fas 4 då är öppen.

Vaccinationerna av åldersgruppen 30-39 år är i full gång, men det finns fortfarande många lediga tider. 75 procent av gruppen fått sin första dos eller bokat tid. För gruppen 40-49 år är motsvarande siffra 81 procent.

- Det finns lediga tider så jag vill verkligen uppmana alla som inte har bokat att göra det. Vaccination är vår enda möjlighet att så småningom kunna återgå till ett mer normalt liv, säger biträdande vaccinsamordnare Henrik Magnell.

Nu kan Region Blekinge även meddela att tidsbokningen för åldersgruppen 18-29 år öppnar tisdagen den 6 juli. Det innebär att hela fas 4 då är öppen.

- Det känns väldigt positivt att vi kan erbjuda alla över 18 år att vaccinera sig mot covid-19 och att vi där så pass tidigt på sommaren, säger Henrik Magnell.

Vaccinationen mot covid-19 omfattar två doser och du bokar själv tid för dos ett via 1177.se. Dos två bokas när du är på vårdcentralen för din första dos. Bokningen kräver ingen inloggning. Du kan alltid ringa din vårdcentral om du behöver hjälp med att boka tid.

Hjälpte informationen på sidan dig?