Nyheter och pressmeddelande

Region Blekinges logotyp med bild på Region Blekinges flaggor

Vaccinationsturnén fortsätter

Efter en lyckad informationsinsats för utrikesfödda i början av juni fortsätter nu arbetet med att få fler i målgruppen att vaccinera sig mot covid-19. Nästa vecka finns Region Blekinge åter på plats för att informera i Kungsmarken.

I början av juni genomförde Region Blekinge en större informationsinsats riktad mot utrikesfödda i länets alla kommuner. Syftet var att få fler i målgruppen att välja att vaccinera sig mot covid-19.

- Vi vet att vaccinationstäckningen generellt är lägre bland utrikesfödda och därför väljer vi att satsa extra på målgruppen. Insatsen var lyckad och vi ser i statistiken att vaccinationsviljan har ökat, säger biträdande vaccinsamordnare Henrik Magnell.

Men det finns mer att göra. Bland annat syns en lägre täckningsgrad i Kungsmarken och därför gör Region Blekinge nu en liknande informationsinsats i området. Mellan klockan 17 och 19 måndag till torsdag under vecka 27 är representanter från vaccinationsstaben på plats för att informera och hjälpa till med vaccinationsbokning för de som behöver.

- Precis som förra gången är även Blekinge integration- och utbildningscenter med för att erbjuda hjälp på flera språk. Vi hoppas att så många som möjligt som har frågor om vaccination och bokning kommer och besöker oss, säger Henrik Magnell.

Hjälpte informationen på sidan dig?