Nyheter och pressmeddelande

Region Blekinges logotyp med bild på Region Blekinges flaggor

Nya insatser för att öka vaccinationstäckningen i Blekinge

Nästa vecka erbjuder Region Blekinge alla SFI-elever i Ronneby vaccination mot covid-19 i samband med sina studier.

Onsdagen den 1 september erbjuds alla som läser Svenska för invandrare i Ronneby vaccination på skoltid. Önskemålet kom från början från vuxenutbildningens rektorer och Region Blekinges vaccinsamordnare var snabba att haka på.

- Rektorerna kontaktade oss eftersom de var lite oroliga över att flera av deras vuxna elever inte är vaccinerade mot covid-19. De undrade om vi kunde hjälpa till på plats och det gör vi gärna, säger Anna Tegel, från Region Blekinges vaccinationsstab.

Totalt handlar det om 80 elever som läser Svenska för invandrare i Ronneby, men en del av dem är redan vaccinerade.

- Vi vill ju att så många som möjligt vaccinerar sig för att vi ska kunna stoppa coronapandemin. Kan vi hjälpa till på olika mer eller mindre kreativa sätt så ska vi självklart göra det, säger Anna Tegel.

I början av sommaren genomförde Region Blekinge en informationskampanj i utsatta områden i Blekinge för att öka vaccinationsviljan hos utrikes födda där vaccinationstäckningen fortfarande ligger lägre än för befolkningen i övrigt. Senare i höst planeras ytterligare insatser för att få fler ur målgruppen att ta vaccin mot covid-19.

Hjälpte informationen på sidan dig?