Nyheter och pressmeddelande

Region Blekinges logotyp med bild på Region Blekinges flaggor

Region Blekinge erbjuder drop-in-vaccination mot covid-19

Nu gör Region Blekinge det ännu lättare att vaccinera sig mot covid-19. Under vecka 37 erbjuds drop-in-vaccination i ett av de områden där vaccinationstäckningen är som lägst. Det är bara en av flera riktade insatser för att öka vaccinationstakten i Blekinge.

Det handlar om området Kungsmarken i Karlskrona. Här ligger vaccinationstäckningen på cirka 55 procent och den behöver bli högre. Därför genomför nu Region Blekinge ytterligare insatser och under vecka 37 erbjuder vi drop-in-vaccination för alla som bor i området och som ännu inte har fått sin första dos.

- Vi vill göra det så lätt som möjligt att vaccinera sig mot covid-19. Just drop-in var ett önskemål från invånarna som vi fick till oss när vi var ute och informerade i områdena. Nu har vi tillräckligt mycket vaccin för att kunna erbjuda den här tjänsten, säger Anna Tegel från vaccinationsstaben.

Vaccinationerna äger rum den 14 och 16 september klockan 17-19 i Hyresgästföreningens lokaler på Kungsmarksvägen 91-93.

Andra insatser på gång

Förutom drop-in-vaccinationerna genomför Region Blekinge även andra insatser för att få fler i gruppen som har en låg täckningsgrad att vaccinera sig mot covid-19.

Den 1 september kunde elever som läser Svenska för invandrare, SFI, i Ronneby vaccinera sig på skoltid. Den insatsen blev så lyckad att ytterligare tre kommuner vill göra samma sak. Det handlar om elever på SFI i Sölvesborg, Olofström och Karlshamn som nu får chans att vaccinera sig på skoltid.

- Vi fick otroligt bra respons på insatsen i Ronneby så nu går vi vidare i länet efter önskemål från rektorerna. Det är det här som är så bra och viktigt, att våra insatser ger ringar på vattnet och får fler att vilja vaccinera sig och ta sitt ansvar i pandemin, säger Anna Tegel.

Region Blekinge har genomfört flera insatser för att få grupper med låg täckningsgrad att vaccinera sig. Det har bland annat handlat om fysiska besök i utsatta områden och punktinsatser med vaccination för grupper som har svårt att ta sig till ett vaccinationsställe.

Hjälpte informationen på sidan dig?