Nyheter och pressmeddelande

Region Blekinges logotyp med bild på Region Blekinges flaggor

Region Blekinge ökar tillgängligheten till vaccination mot covid-19

Region Blekinge inför nu ännu fler åtgärder för att öka tillgängligheten till vaccination. Från vecka 37 kan du även vaccinera dig på kvällar och helger.

Vaccinationstäckningen i vissa åldersgrupper ligger fortfarande på runt 75 procent. Den siffran behöver bli högre för att vi ska nå flockimmunitet och för att coronaviruset på sikt ska ta mindre plats i våra liv.

- Vi ser också att många inte dyker upp på sina bokade tider, alternativt avbokar. Det innebär både kasserade vaccindoser och att viktig vårdtid som någon annan behöver går förlorad, säger Anna Tegel, från vaccinationsstaben.

Nu gör Region Blekinge det enklare att vaccinera sig mot covid-19 genom att erbjuda tider även på kvällar och helger.

- Många i de grupper vi nu vänder oss till jobbar eller går i skolan och för att göra det så smidigt som möjligt att vaccinera sig mot covid-19 släpper vi nu tider även utanför ordinarie öppettider, säger Anna Tegel.

Det betyder att du på vissa vaccinationsställen kan vaccinera dig efter klockan 17 på vardagar och även under dagtid på helgerna. På 1177.se kan du ta reda på vilka ställen som erbjuder vaccination kvällar och helger.

- Vaccin är enda vägen tillbaka till ett normalt liv. Det är något vi gör för vår egen skull och för våra medmänniskor, säger Anna Tegel.

Hjälpte informationen på sidan dig?