Nyheter och pressmeddelande

Region Blekinges logotyp med bild på Region Blekinges flaggor

Snart öppnar bokningen för påfyllnadsdos

Onsdagen den 20 oktober öppnar tidsbokningen för påfyllnadsdos av vaccin mot covid-19. Möjligheten att boka gäller personer som fyller 80 år i år eller är äldre, och personer som har hemtjänst.

För att boka tid för påfyllnaddos ska du sedan tidigare vara vaccinerad mot covid-19 med två doser, och det ska ha gått sex månader sedan du fick dos 2.

Du bokar tid för vaccination på 1177.se/blekinge Länk till annan webbplats. eller genom att ringa telefonnummer 0455-73 10 91. Vaccinationen är precis som första och andra dosen kostnadsfri och frivillig. Du kan boka din vaccinationstid själv eller med hjälp av en närstående eller hemtjänsten. Om det inte har gått sex månader sedan du fick dos 2 ska du avvakta med att boka tid tills sex månader har passerat.

Vaccinationen genomförs på din vårdcentral. I samband med din påfyllnadsdos kommer du även att bli erbjuden vaccination mot säsongsinfluensan. Vaccinationen mot säsongsinfluensan är kostnadsfri för dig som är 65 år eller äldre, och för personer med vissa riskfaktorer.

Region Blekinge kommer i nästa vecka skicka ett brev till alla berörda personer, med information om vaccinationerna.

Hjälpte informationen på sidan dig?