Nyheter och pressmeddelande

Region Blekinges logotyp med bild på Region Blekinges flaggor

Region Blekinge och idrotten går samman för att öka vaccinationstakten

Nu erbjuder Region Blekinge tillsammans med några av de stora idrottsklubbarna i länet drop-in-vaccin mot covid-19. Alla som ännu inte har tagit vaccinet får chansen på kommande hemmamatcher.

-För mig var det en självklarhet att vaccinera mig, säger Mathias Ekstrand, huvudtränare i HIF Karlskrona.

Handbollsföreningen HIF Karlskrona är först ut. På hemmamatchen lördagen den 30 oktober finns vaccinatörer från Region Blekinge på plats för att vaccinera dem som ska gå på match, men som ännu inte har tagit sin första dos.

- Det här är en unik chans för alla dem som inte har vaccinerat sig mot covid-19. Jag är glad att våra idrottsklubbar så självklart ställde upp och ville vara med, säger Anna Tegel, vaccinsamordnare på Region Blekinge.

Du behöver alltså inte boka en tid. Det räcker att du kommer till arenan där våra vaccinatörer tar emot dig via en särskild ingång. Mathias Ekstrand, från HIF Karlskrona, är glad att klubben kan hjälpa till.

- Jag hoppas att de flesta i publiken redan har vaccinerat sig mot covid-19, men att de som inte har gjort det verkligen tar chansen på vår match, säger Mathias Ekstrand.

Fler idrotter stöttar

Det är inte bara handbollen som vill bidra i kampen mot smittspridningen. Måndagen den 1 november, när Mjällby AIF möter Hammarby hemma, finns det också möjlighet till drop-in-vaccination mot covid-19. Upplägget är detsamma: vaccinatörer från Region Blekinge finns på plats och du behöver inte boka tid.

Även hockeyn ställer upp. Den 17 november är det Krif Hockey i Ronneby som under sin hemmamatch upplåter plats åt våra vaccinatörer.

- Det är dock mycket viktigt att alla som ännu inte har vaccinerat sig mot covid-19 följer rekommendationerna om avstånd och försiktighet. Jag vill verkligen uppmana alla som ännu inte vaccinerat sig att passa på att ta första dosen vid dessa tillfällen, säger smittskyddsläkare Bengt Wittesjö.

Här kan du vaccinera dig mot covid-19:

Lördagen den 30 oktober: HIF Karlskrona, Brinova Arena i Karlskrona. Vaccinatörer finns på plats klockan 14-17.

Måndagen den 1 november: Mjällby AIF, Strandvallen i Sölvesborg. Vaccinatörer finns på plats klockan 17-20.

Onsdagen den 17 november: Krif Hockey, Soft center arena i Ronneby. Vaccinatörer finns på plats klockan 17-20.

Med samtyckesblankett Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan vi vaccinera personer från 16 år. Det är året du fyller 16 år som gäller.

Hjälpte informationen på sidan dig?