Nyheter och pressmeddelande

Region Blekinges logotyp med bild på Region Blekinges flaggor

Fler människor behövs i vaccinationsarbetet

Region Blekinge har fortsatt ett omfattande uppdrag med att vaccinera våra invånare mot covid-19, men det råder brist på vaccinatörer. Nu söker Region Blekinge legitimerad sjukvårdspersonal som vill hjälpa till i det viktiga vaccinationsarbetet.

Vaccinationen av barn på Blekinges skolor pågår för fullt. Samtidigt är det dags för dos tre, påfyllnadsdosen, för alla som är 65 år och äldre. Parallellt med det pågår influensavaccination av riskgrupper. Det är sammantaget ett stort arbete som kräver mycket resurser.

Till skillnad från tidigare i år råder det inte längre brist på vaccin. Nu saknas det istället vaccinatörer. För att kunna intensifiera arbetet mot covid-19 söker Region Blekinge nu vaccinatörer som kan komma in vid behov.

- Alla som har arbetat med vaccinationerna under det här tuffa året har gjort ett fantastiskt jobb. Det är tack vare dem som vi har kommit så här långt. Nu behöver fler vara med och dela på ansvaret, säger regiondirektör Peter Lilja.

Legitimerad personal

Region Blekinge har redan gått ut internt och efterlyst vaccinatörer, en vädjan som har gett bra resultat. Men det behövs fler som kan hjälpa till.

Du som är legitimerad distriktssköterska, sjuksköterska, barnmorska eller specialistsjuksköterska är välkommen att söka. Det handlar om uppdrag från en till flera dagar i veckan, både dagtid, kvällstid och eventuellt helger. Du får utbildning och introduktion inför ditt uppdrag.

- Läget inom hälso- och sjukvården är mycket ansträngt och jag hoppas att så många som möjligt vill hjälpa till med att vaccinera befolkningen mot covid-19, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Kjell Ivarsson.

Du kan söka tjänsterna via länkarna nedan. Den första gäller västra Blekinge och den andra gäller östra.

Sjuksköterskor eller distriktsköterskor till vaccinationsuppdrag - Region Blekinge Länk till annan webbplats.

Sjuksköterskor eller distriktsköterskor till vaccinationsuppdrag - Region Blekinge Länk till annan webbplats.

Hjälpte informationen på sidan dig?