Nyheter och pressmeddelande

Texten En vecka fri från våld

Fokus på våldsutövare under En vecka fri från våld

I dag inleds aktivitetsveckan En vecka fri från våld. Årets tema är våldsutövare och under veckan arrangeras flera digitala föreläsningar och aktiviteter på plats i Blekinge.

Ingen ska behöva utsättas för våld i en nära relation, men tyvärr är det verkligheten för många i dag. Mäns våld mot kvinnor är ett omfattande problem som innebär ett stort lidande för de drabbade samtidigt som det skapar negativa konsekvenser för hela samhället.

Tillsammans behöver vi stå upp för ett samhälle fritt från våld. Den återkommande aktivitetsveckan En vecka fri från våld sätter ljuset på det förbyggande arbetet mot mäns våld mot kvinnor.

I Blekinge går flera aktörer ihop och anordnar kostnadsfria digitala föreläsningar och aktiviteter på plats runt om i länet på temat våldsutövare. Nedan listas ett urval av veckans programpunkter:

  • Brutna löften, brutna revben – enmansföreställning om våld i nära relationer
  • Digital föreläsning: Välj att sluta – en nationell telefonlinje till våldsutövare
  • Digital föreläsning: Orange Day MC – Maria Andersson

Hela programmet finns på Länsstyrelsen Blekinges webbplats. Länk till annan webbplats.

En vecka fri från våld anordnas i Blekinge av länets kommuner tillsammans med kvinnojourer, tjej- och ungdomsjourer, NSPH Blekinge, Länsstyrelsen Blekinge, Region Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Blekinge.

Hjälpte informationen på sidan dig?