Nyheter och pressmeddelande

Region Blekinges logotyp med bild på Region Blekinges flaggor

Region Blekinge erbjuder extra tider för vaccination mot covid-19

Under helgen den 18-19 december håller vårdcentraler i östra och västra Blekinge öppet för att fler ska få chansen att vaccinera sig mot covid-19. Det finns många lediga tider så passa på att komma oavsett vilken dos som är aktuell för just dig.

Helgen den 18 – 19 december sker en samordnad vaccinationsinsats mot covid-19. I östra Blekinge innebär det att medborgarna kan söka sig till Lyckeby vårdcentral. I västra Blekinge kan medborgarna söka sig till Olofström vårdcentral.

Det gäller i första hand dos 3, men även du som inte har tagit din första dos eller som är aktuell för din andra dos är välkommen.

- Vi vill ge så många som möjligt chansen att vaccinera sig mot covid-19 för att kunna fira en trygg och säker jul. Jag vill verkligen uppmana att komma till våra helgöppna vårdcentraler, säger vaccinsamordnare Anna Tegel.

Ökad tillgänglighet

De två vårdcentralerna håller öppet klockan 10-16 lördag och söndag. Flera vårdcentraler kommer att erbjuda en ökad tillgänglighet kommande veckor så håll utkik på 1177.se för vad som gäller för just din vårdcentral.

- Just nu har vi totalt 7 000 lediga tider i hela Blekinge så nu kan alla som vill passa på att boka sig, säger Anna Tegel.

Du bokar din tid på 1177.se/blekinge. Det är viktigt att följa tidsintervallet som gäller för de olika doserna. Det ska ha gått minst fem månader mellan den andra och den tredje dosen om du är född 1956 eller tidigare. Du som är född senare ska vänta i sex månader. Mellan dos ett och dos två är det tre till sju veckor som gäller.

Det är endast personer över 18 år kan få sin påfyllnadsdos. Glöm inte att ta med din legitimation.

Hjälpte informationen på sidan dig?