Nyheter och pressmeddelande

Region Blekinges logotyp med bild på Region Blekinges flaggor

Utökade öppettider för vaccination mot covid-19

Offentliga vårdcentraler i Blekinge erbjuder nu utökade öppettider för att fler ska få chansen att vaccinera sig mot covid-19. Inledningsvis handlar det om två dagar i december och januari.

Det första tillfället är onsdagen den 29 december. Då håller vissa vårdcentraler i samtliga Blekinges kommuner öppet längre för att kunna vaccinera mot covid-19. Det handlar både om fler tider dagtid och en del tider under kvällarna.

Det gäller både dos, 1,2 och 3. Kom ihåg att det måste ha gått fem eller sex månader sedan din andra dos beroende på om du är över eller under 65 år.

-Vi är glada över att kunna erbjuda fler tider för att vaccinera sig mot covid-19. Vi kommer överlag att kunna erbjuda ett ökat antal vaccinationstider framöver. Vårdcentralerna har verkligen ansträngt sig för att göra detta möjligt, säger vaccinsamordnare Anna Tegel.

Nästa tillfälle är den 4 januari. Även då har offentliga vårdcentraler i alla fem kommuner extra öppet för att du ska kunna vaccinera dig. Information om vad som gäller på just din vårdcentral finns på 1177.se/blekinge. Det är också på 1177.se som du bokar din tid.

Hjälpte informationen på sidan dig?