Nyheter och pressmeddelande

Närbild på en persons som blir vaccinerad i armen.

Region Blekinge får nytt vaccin mot covid-19

Från vecka 11 får Region Blekinge tillgång till coronavaccinet Nuvaxovid. Vaccinet ska i första hand erbjudas dem som av olika skäl inte har vaccinerat sig med mRNA-vaccin

Nuvaxovid godkändes av EU-kommissionen i december och bedöms ha lika god effekt som de andra vaccinerna mot covid-19. Det tillverkas på traditionellt sätt och är till skillnad mot övriga coronavaccin proteinbaserat. Nuvaxovid erbjuds till dem som inte har velat eller kunnat ta mRNA-vaccin. En orsak kan vara att man inte har fullföljt vaccinationen på grund av biverkningar.

Nuvaxovid kan även bli aktuellt för personer som har ett kraftigt nedsatt immunförsvar, som till exempel efter en organtransplantation. Du blir i så fall kontaktad av din behandlande läkare.

Det nya vaccinet finns tillgängligt i Blekinge från och med vecka 11. Det finns på Lyckeby vårdcentral i Karlskrona och på Samaritens vårdcentral i Karlshamn. Den som är intresserad av det nya vaccinet kan ringa till någon av dessa två vårdcentraler. Det går inte att boka tid via 1177.se.

Nuvaxovid​​​ rekommenderas än så länge inte till gravida, ammande och personer under 18 år.​

Hjälpte informationen på sidan dig?