Nyheter och pressmeddelande

Närbild på överarm som blir vaccinerad.

Vaccinationsvecka mot pandemin

Pandemin är inte över. Covid-19 sprids fortfarande i vårt samhälle och vaccinet är det viktigaste verktyget vi har i kampen mot smittan. Vecka 11 fokuserar regioner och myndigheter på att få fler att vaccinera sig under den nationella vaccinationsveckan

I Blekinge har 122 913 personer valt att vaccinera sig mot covid-19 med minst en dos, Det är en bra siffra, men 15 611 Blekingebor har hittills avstått. De som är ovaccinerade har en ökad risk att bli smittade och att bli allvarligt sjuka i covid-19. De är också dem som insatserna under den nationella vaccinationsveckan främst vänder sig till.

-Vi vill vara med och bidra till att så många som möjligt har den kunskap och information som behövs för att göra ett genomtänkt val om sin vaccination. Om du inte redan har vaccinerat dig så ta erbjudandet nu så skyddar du dig själv och andra, säger Anna Tegel, vaccinsamordnare på Region Blekinge.

Fokus vaccination

Under vecka 11 den 14-20 mars lägger Region Blekinge större fokus på att få fler att vaccinera sig. En rad aktiviteter genomförs, som drop in på vårdcentraler och uppsökande verksamhet i samtliga kommuner. Under veckan görs även riktade informations- och vaccinationsinsatser i samarbete med bland andra länsstyrelsen, Komvux, SFI och Blekinge integrations- och utbildningscenter.

- Vi vill göra det enklare att ta steget och vaccinera sig. Under veckan vill vi därför nå dig som är tveksam, inte nåtts av erbjudandet om vaccination eller hittills valt att avstå, säger Malin Lind Mattsson, ansvarig för pandemisamordningen på Länsstyrelsen Blekinge.

Det är regeringen som har gett Folkhälsomyndigheten i uppdrag att genomföra en nationell temavecka för att få fler att vaccinera sig. Uppdraget genomförs i samverkan med regioner, länsstyrelser och Sveriges kommuner och regioner, SKR. Under veckan är alla med och bidrar för att fler ska välja att vaccinera sig.

Här kan du se vad som gäller hos just dig. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Hjälpte informationen på sidan dig?