Nyheter och pressmeddelande

Uppsökande vaccinationsinsatser ska öka täckningsgraden i Blekinge

Region Blekinge gör nu ytterligare insatser för att fler Blekingebor ska vaccinera sig mot covid-19. Under september kommer vaccinationsteam att finnas på olika platser i länet dit alla som vill kan komma för att ta sin aktuella dos.

Den 1 och 2 september finns vaccinationsteam på plats på sjukhusparkeringen i Karlshamn och på personalparkeringen vid sjukhuset i Karlskrona för att vaccinera mot covid-19.

Teamet kommer till Karlshamn den 1 september mellan klockan 10 och 15 och till Karlskrona den 2 september samma tid. Syftet med insatserna är att stötta vårdcentralerna i höstens vaccinationsstart och att få fler att ta sina rekommenderade vaccindoser mot covid-19.

Drop in

Du behöver inte boka tid för att få din spruta och det spelar ingen roll vilken dos som är aktuell för just dig. Du kan vaccinera dig med dos ett, två, tre eller med höstdosen och det är det nuvarande vaccinet som gäller.

- Alla som vill vaccinera sig mot covid-19 är välkomna. Vi hoppas att nå dem som ännu inte har tagit de rekommenderade doserna genom att erbjuda mer flexibla tider, säger vaccinsamordnare Anna Tegel.

Bokningen öppnar

Den 1 september öppnar tidsbokningen för påfyllnadsdosen för alla som är 65 år och äldre samt för personer med riskfaktorer. Även du som inte tillhör någon riskgrupp erbjuds en fjärde dos covidvaccin i höst.

- Det finns en risk för en ny topp av smittade i slutet av september så det är extra viktigt att alla som inte är grundvaccinerade passar på under tidig höst, säger smittskyddsläkare Bengt Wittesjö.

Hjälpte informationen på sidan dig?