Nyheter och pressmeddelande

Väg på sjukhusområdet i Karlskrona stängs av tillfälligt

Med anledning av byggarbete kommer en del av Lasarettsvägen på sjukhusområdet i Karlskrona att vara avstängd mellan den 24 oktober och 7 november.

Det gäller sträckan mellan den södra infarten vid Krutviksvägen och korsningen Lasarettsvägen/Akutvägen/Bättringsvägen. Sträckan är idag tillfälligt enkelriktad men kommer alltså att vara helt avstängd för all trafik mellan den 24 oktober och 7 november. Se berörd sträcka på kartan. Från den 8 november är sträckan åter enkelriktad och tillåter bara trafik från Krutviksvägen.

Karta över avstängd väg

Se karta över avstängningen och hela sjukhusområdet här Pdf, 2.3 MB, öppnas i nytt fönster..

Välj en annan väg

Vi vill uppmärksamma dig som kör på att välja en annan väg till sjukhusområdet under tiden som vägen är avstängd. Ha gärna lite extra tid till godo inför ditt besök.

Avstängningen påverkar Blekingetrafikens busslinje 8 och 9 som trafikerar sjukhusområdet. Vi hänvisar till Blekingetrafiken för information om förändringar i rutten.

Orsaken är rörläggningar

Byggarbetet gäller rörläggningar i marken och är en del av Region Blekinges bygge av ett nytt parkeringshus. Att bygga ett nytt parkeringshus är ett sätt att möjliggöra en bättre tillgänglighet till parkering på sjukhusområdet i Karlskrona för både personal och besökare.

Mer information

Information om byggprojektet och hur det påverkar trafiken.

Hittade du informationen du sökte?