Nyheter och pressmeddelande

En vecka fri från våld 2022

I dag inleds aktivitetsveckan En vecka fri från våld. Under veckan arrangerar Blekinge en digital föreläsning om våld i ungas relationer och ljusmanifestationer för allmänheten.

Ingen ska behöva utsättas för våld i en nära relation, men tyvärr är det verkligheten för många i dag. Mäns våld mot kvinnor är ett omfattande problem som innebär ett stort lidande för de drabbade samtidigt som det skapar negativa konsekvenser för hela samhället.

Tillsammans behöver vi stå upp för ett samhälle fritt från våld. Den återkommande aktivitetsveckan En vecka fri från våld sätter ljuset på det förebyggande arbetet mot mäns våld mot kvinnor.

Årets program i Blekinge

  • Föreläsning om relationer, porr och samtycke för alla elever i årskurs 9.
  • Digital föreläsning om våld i ungas relationer, riktad till föräldrar, närstående och pedagoger, 22 och 24 november.
  • Ljusmanifestation i Karlskrona, 24 november.
  • Ljusmanifestation i Karlshamn, 25 november.
  • Digital ljusmanifestation under veckan, under hashtaggen #blekingeljusmanifestation.

Du kan läsa mer om programmet på Studieförbundet Vuxenskolan Blekinge. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

En vecka fri från våld anordnas i Blekinge av länets kommuner tillsammans med kvinnojourer, tjej- och ungdomsjourer, Länsstyrelsen Blekinge, Nationell samverkan för psykisk hälsa (NSPH) Blekinge, Polisen, Region Blekinge, Rädda barnen och Studieförbundet Vuxenskolan Blekinge.

Hjälpte informationen på sidan dig?