Nyheter och pressmeddelande

Bild på Kristian Karlberg och Kenny Zetterberg.

Stipendiet Världsarvsmästarna har tilldelats Lemonic Games - Kristian Karlberg och Kenny Zetterberg

Projektet ”Möt mästaren – kunskapens djup och framtidens uttryck” utlyste i slutet av 2022 ett arbetsstipendium för en brädspelskonstruktör att utveckla och konstruera brädspelet ”Världarvsmästarna”. Nu är arbetsstipendiet tilldelat.

Syftet med stipendiumet är att ta fram en spelbar brädspelsprototyp som utgår från de hantverkskickliga mästarna som bidrog till Karlskronas uppbyggnad, kultur och mångfald samt fortsatta utveckling. Brädspelet ska ha en tydlig förankring till världsarvet i Örlogsstaden Karlskrona.

Stipendiet tilldelas nu Lemonic Games, bestående av Kristian Karlberg och Kenny Zetterberg. Jurygruppens motivering lyder:
” Kristian och Kenny har stor kompetens och erfarenhet inom brädspelsutveckling. De visar stor nyfikenhet och engagemang för de Mästare som verkade i Världsarvet Örlogsstaden Karlskrona. Deras processtänk öppnar upp för spännande tvärmöten och kunskapsutbyte”

Jurygruppen bestod av representanter från Slöjd i Blekinge, Kulturarv i Blekinge, Blekinge museum och Karlskrona kommun.

Arbetsstipendiet på 60 000 betalas ut som en engångssumma.

Som stipendiat får man disponera tid och materialkostnad. Arbetet genomförs under första halvan av 2023. Leverans av en fysiskt spelbar prototyp med en tydlig regelbeskrivning sker i början av juni 2023.

Möt Mästaren – kunskapens djup och framtidens uttryck, är ett treårigt utvecklingsprojekt med medel från Kulturrådet, som drivs av Slöjd i Blekinge och Kulturarv i Blekinge.

Kontaktpersoner:

Sigrid Oldenburg

Kulturarvsutvecklare

Telefon: 0455-73 71 44
E-post: sigrid.oldenburg@regionblekinge.se


Kristian Karlberg
kristian@lemonicgames.com

073 9644297

Kenny Zetterberg
kennyzetterberg@hotmail.com

0702 433460

Hittade du informationen du sökte?