Aktuellt om regional utveckling

Erika Augustinsson

Under hösten har Vinnova varit i Blekinge för att spela in den film som kommer att vara en del av Blekinges medverkan på Sweden Innovation Week. Foto: Vinnova

Blekinge deltar på Sweden Innovation Week under Dubai Expo

Blekinge är utvald att medverka på Sweden Innovation Week, den svenska digitala scenen på Dubai Expo i januari för att berätta om det unika i att utveckla länet med metoden mission.

Fokus för Vinnovas innovationsvecka är de förändringar vi behöver göra för att nå FN:s globala mål. Blekinge kommer att medverka under dag 1 som har tema Missions to achieve the Global Goals.

Varför är Blekinge utvald som enda region i landet att delta på detta globala event?

– För att vi är unika i Sverige med vårt arbetssätt att använda innovation för att utveckla en region. Missions är metoden för att arbeta med de samhällsutmaningar vi står inför på lokal och regional såväl som global nivå. Smart specialisering handlar om att koncentrera insatser till ett fåtal områden, så kallade specialiseringar. Tillsammans är de viktiga verktyg för att arbeta strategisk med Blekinges framtida konkurrenskraft.

Blekinge - a region on a mission

Blekinge kämpar med bilden av att vara en liten och avlägsen region, långt borta från storstadsregioner och finansiella flöden. Vi har vacker natur, vacker skärgård men också många framtidsfokuserade människor, företag och organisationer.

– Och det är just det som är vår stora styrka, säger Erika Augustinsson, innovationsstrateg på Region Blekinge och en av talarna under veckan. För i en mindre region som Blekinge är vår största tillgång samarbete och vår förmåga att snabbt mobilisera för ett gemensamt mål eller uppdrag.

Målet är att utveckla Blekinge till en ledande europeisk missionsregion som kan visa vägen för andra regioner.

Var med på den digitala konferens på Sweden Innovation Week i januari 2022

Om vi ​​ska nå FN:s globala mål och Agenda 2030 behöver vi förnya oss i vid bemärkelse. Oavsett om du är en startup eller företag, arbetar inom offentlig sektor, civilsamhället, akademin eller en statlig myndighet, så finns det något på detta event för alla.

Läs mer om eventet här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Hjälpte informationen på sidan dig?