Blekingedagen 2022 Tema befolkningsutveckling

Blekingedagen 2022 - befolkningsutveckling

Blekingedagen 2022 är en plattform för inspiration, kunskap och förståelse. Vi får ta del av intressanta föreläsningar, möta varandra i spännande diskussioner och lära av varandras erfarenheter och goda exempel. Vid dagens slut har vi en gemensam plan för framtiden och är redo för nästa steg för Blekinges befolkningsutveckling.

Vi ska bli fler som lever, arbetar och utvecklas i Blekinge.
Tillsammans skapar vi växtkraft i Blekinge!

Dagen är indelad ett förmiddags- och ett eftermiddagspass med två olika fokus på temat Befolkningstillväxt. Hela dagen kommer även att webbsändas för dig som inte har möjlighet att vara med på plats i Ronneby.

Bild på våg i olika färger, cirklar med personer i.

Var står och går Blekinge?


  • Vad krävs för att skapa engagemang och delaktighet bland unga - Unga kommunutvecklare och Ronneby kommun om metoden unga kommunutvecklare som syftar till att tillvarata ungas engagemang, idéer och perspektiv på utvecklingsfrågor.
  • Inblick/utblick - Jämtland/Härjedalen om deras metod för befolkningstillväxt, vi får ta del av deras förändringsresa. Efter föreläsningen följer en diskussion med syfte att hitta en modell som skulle kunna tillämpas i Blekinge
  • Hållbar omställning bidrar till Blekinges attraktivitet -Klas Ericson från Business Sweden och Mikael Petersson från Tarkett om en modell för samverkan kring investeringar på lokal, regional och nationell nivå. Följt av paneldiskussion kring samverkan och hur strategiskt arbete med hållbar omställning gör att Blekinge kan växa i antal sysselsatta.
  • Region Blekinges kulturpris 2022 - Traditionsenligt uppmärksammans årets kulturpristagare för sin förtjänstfulla ooch viktiga insats.
bild på en våg i olika färger,en cirkel som visar 2 illustrerade personer som talar med varandra samt en cirkel med bild på Marcus Oscarsson.

Nu gör vi det!


  • Hur gör vi det - Workshop i vilken vi omsätter förmiddagens inspel till en möjlig färdplan för Blekinge.
  • Hur får vi det att hända - Årets huvudtalare Marcus Oscarsson på ämnet hur tjänstepersoner och politiker i kommun och region kan hitta bästa möjliga samverkan.


Bild på grafisk våg i olika färger. I en lila cirkel är en svartvit bild på Blekingedagens moderator Ulrika Wilke.

Dagens moderator

Ulrika har en bakgrund som journalist och programledare på SR Blekinge och har även jobbat som kommunikatör på BTH och Boverket där hon även progamlett webbsändningar. Ulrika har varit konfrencier vid flera konferenser på Boverket och 2021 var hon "host" för innovation day på Blue Science Park.

I dag arbetar Ulrika som projektkoordinator på Enheten för kultur och bildning, men har träffat många av Blekinges aktörer i olika roller och sammanhang. Ulrika brinner för frågor som utvecklar och gör Blekinge bättre, roligare, mer levande, tillgängligt och hållbart.

Praktisk information om dagen

Datum: 11 november

Plats: Blekinge Convention Center, Ronneby eller via webbsändning.

Transport: Om du reser kollektivt ligger Blekinge Convention Center ungefär 15 minuters gångväg från Ronneby Resecentrum. Länk till karta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hålltider:

09.00 Dörrarna öppnas

09.30 Välkommen till Blekingedagen 2022

12.20 Lunch serveras på Ronneby Brunn

16.00 Avslut

Digital medverkan
För dig som inte har möjlighet att delta på plats kommer eventet att strömmas. Mer information kommer i välkomstmejl i anslutning till dagen.

 

Hjälpte informationen på sidan dig?