Information angående coronaviruset och näringslivet

På den här sidan samlar vi aktuell information om hur Region Blekinge och olika organisationer kan stötta företag med anledning av coronaviruset (covid-19).

Stöd från Region Blekinge

Utöver de stora insatser som görs inom hälso- och sjukvårdenlänk till annan webbplats arbetar Region Blekinges avdelning för regional tillväxt intensivt med att ta fram konkreta och effektiva insatser och underlag för att underlätta för företag som står inför en mycket tuff situation. Sidan uppdateras successivt i takt med att åtgärder beslutas.

Nulägesbild över covid-19:s påverkan på ekonomin

Region Blekinge publicerar digitala rapporter med en nulägesbild över coronavirusets (covid-19) effekter på ekonomin och näringslivet i Blekinge. Rapporterna finns här.

Region Blekinges företagsstöd

Region Blekinge erbjuder möjlighet för små och medelstora företag att söka finansiellt stöd. Stöden ska hjälpa länets företag att skapa en långsiktig lönsamhet och utveckling. Det finns flera olika typer av stöd som exempelvis mikrobidrag och stöd till konsulttjänster.

Mer information om företagsstöd

Nationella företagsakuten

Akut rådgivning till företag i hela landet som drabbats ekonomiskt av covid-19. Kostnadsfritt.

Här hittar du mer informationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Verksamt.se/Blekinge

Verksamt.se är den samlade kanalen där information om nationella initiativ för företagen uppdateras löpande.

På den lokala sidan www.verksamt.se/blekinge uppdateras uppgifter och kontaktpersoner löpande för de insatser som riktar sig till företagare i Blekinge.

Här hittar du information om covid-19 på Verksamt.se/Blekinge länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Validering med anledning av covid-19

I tid av ordernedgång finns tidsutrymme för utveckling. Region Blekinge erbjuder validering till små och medelstora företag som är i en situation av varsel eller korttidsarbete, med anledning av covid-19. Syftet med insatsen är att stärka både företag och individer för att stå bättre rustade och gå stärkta ur situationen. Läs mer om validering

Information från kommunerna

Blekinges kommuner erbjuder stöd till företag som befinner sig i en svår situation. Gå in på din kommuns hemsida för att läsa mer:

Sölvesborglänk till annan webbplats
Olofströmlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Karlshamnlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Ronnebylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Karlskronalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Information till företag inom kultursektor

Information specifikt riktad till företag inom kultursektorn finns här.

Aktuellt -
Prenumera på sidans nyheter eller följ Region Blekinge på Linkedin för att få nyhetsuppdateringar direkt.

• Små och medelstora företag erbjuds validering av yrkeskompetens

Region Blekinge erbjuder validering till små och medelstora företag som är i en situation av varsel eller korttidsarbete, med anledning av covid-19. Validering innebär att man går in och gör en bedömning av kompetens som inte är formaliserad genom exempelvis intyg eller liknande.
  • Blekinge kraftsamlar för näringslivet

Näringslivet drabbas hård av den pågående coronapandemin. Vi ser bland annat permitteringar, varsel och produktionsstopp. Nu kraftsamlar Blekinge för att ta oss igenom krisen och möta den nya verklighet som väntar när krisen är över.
  • Omställningscheckar ska hjälpa små och medelstora företag

Med anledning av coronaviruset (covid-19) har Region Blekinge tagit fram en ny stödform, omställningscheck, för att hjälpa små och medelstora företag som drabbats extra hårt av coronapandemin. Stödet ska gå till att genomföra omställningsinsatser som krävs för att möta krisen.
  • Företagsjour ska hjälpa länets företagare i coronavirusets spår

Region Blekinges enhet för regional utveckling ställer om för att ta fram åtgärder och stöd i syfte att minska de ekonomiska konsekvenser som coronaviruset (covid-19) medför för näringslivet i Blekinge. En första konkret åtgärd är att Region Blekinge öppnar en företagsjour dit företag kan ringa för att få hjälp med att hitta rätt aktör och finansiering.
  • Planerade åtgärder för att underlätta för Blekinges näringsliv

Det är ett allvarligt läge för länets näringsliv till följd av det nya coronaviruset covid-19. Just nu pågår ett intensivt arbete både nationellt, regionalt och lokalt med att ta fram åtgärder och stöd i syfte att minska de ekonomiska konsekvenser coronaviruset medför för näringslivet.
Hjälpte informationen på sidan dig?